Close sidebar
Close sidebar

Cum începe şcoala de luni, 8 noiembrie 2021: Anunţ pentru elevi

Cum începe şcoala de luni, 8 noiembrie 2021: Anunţ pentru elevi! Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că ca fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să se redeschidă.

Razvan Ilie,

Elevii propun descentralizarea deciziei privind funcţionarea şcolilor din data de 8 noiembrie, astfel încât fiecare şcoală să decidă formatul în care îşi desfăşoară cursurile. 

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 4 noiembrie 2021. Iohannis: Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să se redeschidă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că de săptămâna viitoare, după ce elevii vor reveni din vacanță, vor fi deschise școlile în funcție de situația epidemiologică, dar și în funcție de gradul de vaccinare al personalului. Președintele a spus că experții „vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

„La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare.

La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că se are în vedere un prag de 60% de vaccinare pentru personalul școlilor, ca orele să poată începe cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în curând vor ajunge în școli testele rapide pe bază de salivă, iar elevii și personalul din unitățile de învățământ vor fi testați de două ori pe săptămână.

Cum începe şcoala de luni, 8 noiembrie 2021: Anunţ pentru elevi

UPDATE 1 noiembrie 2021. Ministrul Educaţiei: Şcoala va începe luni, 8 noiembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că în 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”. Ministrul a anunțat că numărul de teze se reduce în acest an, vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținut începând cu 6 decembrie.

Consiliul Naţional al Elevilor a făcut un studiu despre cum ar trebui să arate anul şcolar 2021- 2022 în condiţii de pandemie de COVID. Au răspuns elevi, părinţi şi profesori, iar 51,7% dintre aceştia consideră că, din 8 noiembrie, orele ar trebui derulate în funcţie de situaţia epidemiologică din unitatea de învăţământ. Doar 14.9% consideră o măsură bună începerea cursurilor la 3 ianuarie.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, marţi seară, că a realizat un studiu despre cum ar trebui să arate anul şcolar 2021-2022 în condiţii de pandemie de COVID. Întrebaţi ”Cum ai vrea că continue şcoala din data de 8 noiembrie?”, 48,3% dintre respondenţi vor în format online şi 51.7% ca şi până acum, în funcţie de situaţia epidemiologică din şcoală. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele elevilor de gimnaziu și de liceu se vor putea da începând din 6 decembrie: ”Vor fi mai puține și vor avea o pondere mai mică în medie”

Aproximativ 60.000 persoane au participat la acest studiu. Este vorba de profesori, părinţi şi elevi. 91,8%  dintre respondenţi sunt elevi, 5,9% sunt părinţi, în timp ce cadrele didactice ce au participat la consultare reprezintă 2,3% din totalul respondenţilor. 

"Pierderile elevilor nu pot fi măsurate"

Una dintre propunerile făcute de elevi și părinți se referă la descentralizarea deciziei privind funcţionarea şcolilor din data de 8 noiembrie, astfel încât fiecare şcoală să decidă formatul în care îşi desfăşoară cursurile. 

”În doi ani pandemici, în care sistemul a generat fenomene precum „închide- deschide şcoala”, nimeni nu a făcut nimic pentru ca învăţământul online să fie o alternativă cu adevărat viabilă pentru şcoala în format fizic, iar, în cazul prezenţei fizice, nu s-a reuşit nici până acum dotarea cu infrastructura necesară, nici din punct de vedere tehnic, dar nici din punct de vedere sanitar, fapt ce transformă mediul şcolar în ceva ce se îndepărtează total de conceptul creării unor comunităţi sigure pentru toată lumea", a transmis Consiliul Naţional al Elevilor.  

Pierderile elevilor nu pot fi măsurate, mai spun reprezentanții Consiliului. Situaţia variază de la clasă la clasă, de la resursele unei şcoli la alta, dar şi prin intermediul factorilor socioeconomici din familiile din România.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Când începe şcoala fizic în noiembrie 2021, dupa vacanţa de două săptămâni?

Cum pot fi recuperate cursurile pierdute

Întrebaţi despre modalităţile în care aceştia consideră că se poate recupera materia din cele două săptămâni de vacanţă din perioada 25 octombrie- 7 noiembrie, respondenţii formularului au menţionat, într-un procent de 75,3%, că ar fi adecvat ca materia să fie recuperată pe parcursul anului, la decizia fiecărui profesor.  

Totodată, 11,3% dintre respondenţi au precizat că metoda preferabilă de recuperare a materiei este modificarea structurii anului şcolar, în vreme ce 10,3% afirmă că acest lucru se poate realiza prin prelungirea anului şcolar în vară şi prin decalarea examenelor naţionale, iar 3,1% dintre respondenţi consideră că recuperarea materiei se poate realiza prin susţinerea orelor de curs în zilele de sâmbătă. 

Citeste si: Cele două săptămâni de vacanță vor fi recuperate. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

În ceea ce priveşte scurtarea vacanţei de iarnă cu o săptămână ca mijloc de recuperare a materiei, majoritatea covârşitoare a respondenţilor (85,1%) a considerat inoportună această metodă, în vreme ce 14,9% dintre elevii, părinţii şi cadrele didactice ce au luat parte la consultare spun că începerea cursurilor în data de 3 ianuarie ar fi o măsură bună. 

Elevii cer suspendarea tezelor în semestrul I

Aproxaimativ 90% dintre cei care au luat parte la consultare sunt de părere că, în cazul desfăşurării cursurilor în format fizic începând cu data de 8 noiembrie, este necesară suspendarea tezelor în semestrul I, iar 10,2% dintre aceştia consideră că susţinerea tezelor este în continuare o metodă eficientă de evaluare a elevilor. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI