Close sidebar
Close sidebar

Cum s-a revansat Adrian Ghenie, cel mai bine vandut pictor roman, fata de femeia careia ii datoreaza multe: "Am facut o lucrare, Pie Fight, care e de fapt capul ei, si care e acum la muzeu!"

Adrian Ghenie este cel mai de succes pictor roman al momentului.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Nascut acum 39 de ani la Baia Mare, Adrian Ghenie a ajuns cel mai in voga artist plastic roman, recent o lucrare de-a sa, intitulata "Nickelodeon”, fiind vanduta la Londra pentru 7.109.000 de lire sterline. Intr-un interviu acordat revistei Dilema Veche, Ghenie marturisea cum a ajuns sa descopere arta si pictura in special cu ajutorul unei prietene de familie: "Era o prietenă de familie, tanti Rodica, care, pe langă faptul că era simpatică, era interesată de artă. Avea albume, fusese la Leningrad, îşi cumpărase Repin şi Aivazovski. Ea a observat că eu am ceva talent, a zis „Uite, copilul ăsta desenează!“, şi desena cu mine. Sau îşi făcea timp să vină la noi acasă şi să facă critică, îmi aducea şi albume de la ea. Era farmacistă, n-avea nici o treabă. Dar avea un stil de a pune problema şi de a-ţi insufla sentimentul că ceea ce faci tu e foarte important.

Maică-mea zicea: „Ce face copilul ăsta, şi-a început lecţiile?“ Ea zicea: „Lasă, mă, că desenează!“ Cumva, ajunsesem la o dependenţă, orice făceam, o sunam că vin la ea să-i arăt. Recent, m-am revanşat faţă de tanti Rodica. Am făcut o lucrare, "Pie Fight", care e de fapt capul ei, şi care e acum la Muzeul de Artă din San Francisco", a povestit Ghenie pentru Dilema Veche.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI