Cum s-a schimbat Rusia în 2 ani de război? Lider NATO: "Mai mult de jumătate din populația rusă își dorește să intre în Uniunea Europeană"
Pe 24 februarie se împlinesc 2 ani de când Rusia se află în război cu Ucraina. Un lider NATO susține că peste jumătate de ruși și-ar fi dorit să fie parte din Uniunea Europeană. Ce schimbări au apărut între timp?
În două zile împlinesc doi ani de când Rusia a atacat Ucraina. Un lider NATO mărturisește că nu înțelege cum a degenerat conflictul dintre cele două țări, în condițiile în care, mai mult de jumătate din populația Rusiei visa să fie parte din Uniunea Europeană. Ce schimbări au apărut între timp?
"Mai mult de jumătatea populației ruse își dorește să intre în Uniunea Europeană", a declarat liderul NATO, Robertson, potrivit bbc.com.
Cum s-a schimbat Rusia în 2 ani de război?
Pe 24 februarie 2024 se împlinesc doi ani de la începerea războiului dintre Rusia și Ucraina. Specialiștii îl consideră considerat cel mai mare conflict, în care este implicată o țară europeană, de la Al Doilea Război Mondial.
În doi de război, specialiștii declară că Rusia s-a schimbat enorm, atât în ceea ce privește structura țării, cât și în ceea ce îl privește pe Vladimir Putin, președintele țării.
Potrivit bbc.com, în cei doi ani se lupte zilnice, una dintre cele mai mari schimbări suferite de Rusia a fost pierderea vieților omenești, atât a civililor, cât și a militarilor, în ciuda faptului că oamenii au fost obligați să se înroleze în armată.
O altă schimbare a vizat transformarea orașelor din Rusia în adevărate buncăre, în care oamenii au luat măsuri necesare pentru a se proteja de dronele care survolau deasupra lor.
Vladimir Putin a rămas fără adversar, din cauza morții lui Aleksei Navalnîi, considerat opozantul rus al acestuia. Aleksei reprezenta idealul democratic al rușilor. Opozantul rus al lui Putin a murit pe data de 15 februarie 2024, în închisoarea din Cercul Artic, iar moartea lui este, în continuare, un mister.
Președintele Rusiei a fost acuzat comiterea infracțiunii de crime de război, de Curtea Penală Internațională, care a dispus și un mandat de arestare pe numele lui Putin.
Președintele Vladimir Putin se află, în schimb, în libertate.
În anul 2001, liderul NATO, Robertson, declara că ruși vor să intre în Uniunea Europeană.
"59% din populația rusă își dorește să intre în Uniunea Europeană.
NATO și Rusia caută în mod activ o cooperare mai strânsă: un semn pentru ambele părți că adevărata amenințare la adresa păcii mondiale nu este una cu cealaltă", declara în urmă cu 13 ani, Robertson, potrivit sursei citate anterior.
Liderul NATO consideră că factorul care a schimbat parcursul istoriei a fost Vladimir Putin, al cărui orgoliu a crescut.
„Cred că așa ego-ul lui Putin. Combinat cu slăbiciunea, uneori, a Occidentului și, în multe feluri, provocările cu care s-a confruntat, precum și propriul ego în creștere.
Cred că asta a schimbat individul care am vrut să coopereze cu NATO într-o persoană care acum vede în NATO o amenințare uriașă”, a declarat în prezent, Robertson, potrivit aceleiași surse.