Există foarte multe dispozitive care emit lumina albastră. Dintre acestea fac parte tabletele, smarphoanele și televizoarele. Primele simptome care apar la ochi din cauza luminii albastre sunt senzația de ochi uscat, furnicături, disconfort și durere oculară (pe care o simt și adulții și copiii). Dacă expunerea la lumina albastră este oprită, atunci aceste simptome se pot calma, în caz contrar ele se pot agrava. Cert este că pauza de la ecran este necesară pentru ochi (de la expunerea la lumina albastră), pentru ca aceste efecte să fie reduse.

Prin urmare, riscurile pentru sănătate sunt reale și trebuie combătute. Dacă ochii nu sunt protejați prin ochelari de protecție, în timp se pot dezvolta boli oculare, ca de exemplu: leziuni retiniene, cataractă și degenerescență maculară.

Lumina albastră poate produce și alte probleme, cum ar fi insomnie, durere de cap, stare de rău, lăcrimare excesivă, roșeață la ochi, lipsă de concentrare. Numeroase studii au arătat că expunerea mult timp la lumina albastră, pe termen lung, este nocivă, perturbă ritmul circadian și somnul, are efect distructiv asupra ceasului biologic și produce disconfort la ochi. Tulburările de ritm circadian au fost asociate cu o serie de efecte negative asupra sănătății oamenilor și anume: cu boli cardiovasculare, risc de cancer de sân, tulburări de somn, diferite tulburări metabolice (ex. obezitate, diabet).

Există dovezi științifice care arată că lumina albastră afectează calitatea somnului la oameni, ea are un efect dovedit asupra întârzierii și duratei somnului. Expunerea la lumina albastră seara scade producția adecvată de melatonină (care este un hormon al somnului) și perturbă ritmul circadian.

O soluție pentru a a preveni aceste probleme este folosirea de ochelari de protecție pentru lumina albastră. Principalele aspecte legate de purtarea lor benefică și despre alegerea celor mai buni ochelari de protecție pentru lumina albastră le puteți afla pe site-ul Muunel Ochelari.

Ochelarii care blochează lumina albastră pot ajuta în protejarea ochilor

Specialiștii consideră că ochelarii de protecție, care blochează adecvat lumina albastră, protejează ochii și deci, prin folosirea lor puteți avea grijă de vederea dvs.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ochelarii de blocare a luminii albastre au lentile speciale, acestea fiind de obicei roșii (arămii), galbene, aurii sau portocalii. Prin purtarea lor se blochează cea mai mare parte din lumina albastră, chiar până la 90%. Există și lentile de alte culori (ex. verde, violet) care ajută de asemenea la protejarea vederii de efectele nocive ale acestei lumini de la ecranul computerului.

Primele simptome care apar la ochi din cauza luminii albastre sunt senzația de ochi uscat, furnicături, disconfort și durere oculară

Specialiștii recomandă îndeosebi ochelarii cu lentile galbene sau portocalii, despre care se spune că sunt mai eficiente. Pentru uz nocturn, cum ar fi cititul pe ebook sau PC, sunt indicați ochelarii cu lentile mai întunecate.

Prin purtarea ochelarilor pentru protecție de lumina albastră se poate favoriza reglarea ritmului circadian, se pot preveni tulburările de somn și îmbunătăți calitatea lui.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ochelarii de protecție au efect pozitiv asupra sănătății ochilor, reduc oboseala oculară și sunt eficienți în blocarea luminii albastre din mediul nostru, protejând astfel vederea. În concluzie, purtarea lor este benefică și deci merită investiția în lentile speciale.

Tratamentul antireflexiv este recomandat cu tărie de specialiști, pentru ochelarii cu filtru anti-lumină albastră. Un astfel de tratament al ochelarilor promite multe avantaje, cum ar fi prevenirea durerilor de cap și a problemelor de somn (care sunt asociate cu expunerea prelungită la lumina de la ecranele gadget-urilor) și chiar – păstrarea sănătății ochilor.

Când se aleg ochelarii de protecție pentru calculator, accentul se pune mai mult pe confort și eficiența lor în blocarea luminii albastre și mai puțin pe design, pentru că protejarea vederii este cel mai important lucru atunci când vine vorba de această investiție, care merită într-adevăr să fie făcută.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si