Sfaturi utile pentru alegerea unui pepene copt fără chimicale:

1. Atenţie de la cine cumpăraţi!

Pare un sfat banal, dar nu trebuie să riscaţi. De ce să cumpăraţi un pepene de import când pieţele româneşti sunt deja pline de producători care îşi vând marfa proaspătă din recolta autohtonă? Cu un ochi ager, este uşor de văzut cine este fermierul şi cine este intermediarul în piaţă, aşa că prin cumpărarea unei lubeniţe româneşti aveţi o siguranţă mai mare că acel pepene nu a fost forţat să se coacă.



2. Testul dopului

Pentru că pepenele a fost forţat, nu a avut timp să acumuleze zaharurile necesare, dar nici să aibă aspectul roşu, natural. Dacă la acelaşi „dop” descoperiţi că în interior fructul nu este roşu, iar gustul nu este dulce, sigur ceva nu e în regulă cu fructul respectiv.

3. Pepenii forţaţi să se coacă au seminţe albe, neevoluate

Pentru a-i identifica foarte repede trebuie să fiţi atenţi la seminţe, când se face testul dopului. Dacă nu arată cum trebuie, puteţi refuza fructul. Acesta ar putea conţine Forchlorfenuron, una dintre substanţele folosite pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor. Este o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA, pentru struguri sau kiwi, dar interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA.

Sursa: agrointel.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si