Sfaturi utile pentru alegerea unui pepene copt fără chimicale:
1. Atenţie de la cine cumpăraţi!
Pare un sfat banal, dar nu trebuie să riscaţi. De ce să cumpăraţi un pepene de import când pieţele româneşti sunt deja pline de producători care îşi vând marfa proaspătă din recolta autohtonă? Cu un ochi ager, este uşor de văzut cine este fermierul şi cine este intermediarul în piaţă, aşa că prin cumpărarea unei lubeniţe româneşti aveţi o siguranţă mai mare că acel pepene nu a fost forţat să se coacă.
2. Testul dopului
Pentru că pepenele a fost forţat, nu a avut timp să acumuleze zaharurile necesare, dar nici să aibă aspectul roşu, natural. Dacă la acelaşi „dop” descoperiţi că în interior fructul nu este roşu, iar gustul nu este dulce, sigur ceva nu e în regulă cu fructul respectiv.
3. Pepenii forţaţi să se coacă au seminţe albe, neevoluate
Pentru a-i identifica foarte repede trebuie să fiţi atenţi la seminţe, când se face testul dopului.
Sursa: agrointel.ro