De ani de zile, Warren Buffett este al treilea cel mai bogat om din lume. În prezent are o avere estimată la 90 de miliarde de dolari, după Jeff Bezos (fondatorul Amazon – 109 mld. dolari) și Bill Gates (Microsoft – 92 mld. dolari), dar nu doar pentru că a știut cum să facă bani, ci și pentru că este o persoană cumpătată și nu aruncă banii pe fereastră și se ghidează după ideea că fiecare bănuț contează, scriu cei de la Incont.

Cum să economisești bani. Sfaturi de la unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Lista obiceiurilor care l-au îmbogățit

În vremuri de criză, micile economii te pot salva. Iată mai jos câteva sfaturi de la Warren Buffett pentru a economisi bani, centralizate de revista americană Forbes: 

- Pregătește-ți singur mâncarea pe care o iei la serviciu și nu-ți cumpăra de la firmele care livrează mâncare la locul de muncă. Un mod simplu de a face rost de mâncare pentru prânz este să pregăteșți mai mult pentru cină și ce rămâne să iei la muncă a două zi. 

- Cumpără alimente engros și păstrează-le în congelator. Nu te duce să cumperi când ți-e foame.

- Fă-ți cafea acasă și păstrează-o la serviciu într-un termos. De asemenea, folosește o sticlă de apă pe care o poți reumple, decât să-ți cumperi de fiecare dată alta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

- Taie tuburile de spumă de ras, de cremă de față sau de soare atunci când se termină conținutul, pentru a putea folosi și rămășițele de pe pereții recipientelor.

- Dacă vrei să-ți cumperi ceva de îmbrăcat și nu este de extremă urgență, așteaptă să vină sezonul reducerilor. De exemplu, ia-ți costum de baie toamna sau haine de iarnă imediat după Crăciun.

- Până la vârsta de 12 ani, cumpără haine pentru copil de la reduceri sau second-hand, pentru că oricum le arunci în anul următor. Acest lucru este valabil și pentru jucării.

- Cumpără-ți mobilă de la licitație sau din târguri de specialitate.

- Renovează-ți casa în timpul iernii. Zugravii nu au multe lucrări și acceptă să le dai mai puțini bani, numai ca să aibă ceva de făcut.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

- Planifică-ți vacanțele la începutul sau la sfârșitul sezonului, pentru că prețurile sunt mai mici și șansele ca vremea să fie bună sunt mari.

- Când călătoreșți cu avionul sau ești în vacanță, adu-ți de acasă mâncarea și băuturile pe care le consume pe aeroport sau la hotel, pentru a nu le cumpăra cu prețuri mult mai mari de la fața locului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si