Visinata incepe de la culesul fructelor. Gospodina noastra s-a catarat pe scara si intr-o galetusa aduna fructele parfumate care isi vor lasa aroma peste zahar si alcool. Pentru visinata perfect, ingredientele nu sunt multe!

Acum ca aveti visinele, zaharul si alcoolul, faceti rost si de o damigeana ori un pet si fiti atent la "procesul tehnologic". "Acum o sa le asez in recipient. Punem un strat de visine, un strat de zahar.

Important este ca ultimul strat sa fie de zahar si apoi se lasa la macerat o saptamana.", ne spune specialista

Stati, nu e gata visinata! Depozitati vasul intr-un loc cu lumina si nu foarte calduros, pentru ca visinele sa-si lase siropul. Dupa o saptamana, adaugati alcoolul. "Peste visine punem o tuica pastrata in lemn de dud, are si tarie. Nu stiu cat, dar destul cat sa acopere. E tuica de casa? Da. Galbena cu multe margele. Absolut.", a spus doamna Gina.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dupa ce ati adugat alcoolul peste fructele macerate, mai lasati  damigeana inca trei saptamani in camara. Abia apoi puteti sa gustati din licoarea care a devenit visinata. "Asa trebuie sa arate visinata dupa o luna. Este un pic mai inchisa la culoare pentru ca au fost visinele mai coapte. S-avem pofta! Hai noroc!".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si