Visinata incepe de la culesul fructelor. Gospodina noastra s-a catarat pe scara si intr-o galetusa aduna fructele parfumate care isi vor lasa aroma peste zahar si alcool. Pentru visinata perfect, ingredientele nu sunt multe!
Acum ca aveti visinele, zaharul si alcoolul, faceti rost si de o damigeana ori un pet si fiti atent la "procesul tehnologic". "Acum o sa le asez in recipient. Punem un strat de visine, un strat de zahar.
Stati, nu e gata visinata! Depozitati vasul intr-un loc cu lumina si nu foarte calduros, pentru ca visinele sa-si lase siropul. Dupa o saptamana, adaugati alcoolul. "Peste visine punem o tuica pastrata in lemn de dud, are si tarie. Nu stiu cat, dar destul cat sa acopere.
Dupa ce ati adugat alcoolul peste fructele macerate, mai lasati damigeana inca trei saptamani in camara. Abia apoi puteti sa gustati din licoarea care a devenit visinata. "Asa trebuie sa arate visinata dupa o luna. Este un pic mai inchisa la culoare pentru ca au fost visinele mai coapte. S-avem pofta! Hai noroc!".