Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci cel mai frumos dovleac de Halloween!

De pe lista de decorațiuni de Halloween nu lipsesc niciodată dovlecii. Fie că îi folosim în rețete cu dovleac, fie că îi folosim strict pentru ornament, dovlecii au un farmec aparte și înfrumusețează locuința. Dacă detalii precum costum și machiaj pentru Halloween deja le-ai stabilit, acum te învățăm cum să îți sculptezi singur cei mai frumoși dovleci de Halloween.

Cum să faci un dovleac pentru Halloween?

Mai întâi trebuie sa alegi un dovleac de dimensiuni medii, ia-ți un cuțit și începe. Primul pas este să îi tai capacul dovleacului. Din partea de sus a dovleacului taie capacul și scoate toate semințele și pulpa de dovleac. Însă, dacă ai ales să ornezi un dovleac plăcintar, nu îi arunca miezul și nici semințele deoarece le poți folosi pentru diferite rețete cu dovleac.

Al doilea pas este să desenezi pe o coală albă modelul pe care îți dorești să îl sculptezi pe dovleac.

Mai apoi, foaia albă o lipești pe dovleac și trasezi câteva puncte în locurile în care vrei să realizezi formele. Astfel, după ce ai sculptat modelul pe care ți-l dorești, ultimul pas este să luminezi interiorul dovleacului. Poți alege fie să pui o lumânare într-un suport în interior, fie un borcan în care este așezată o instalație cu luminițe care funcționează cu baterii.

Cum să faci cel mai frumos dovleac de Halloween

Cum să faci cel mai frumos dovleac de Halloween

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Citeste si: Halloween 2021: Legendele acestei sărbători

Care este legenda dovleacului de Halloween?

De-a lungul anilor, sărbătoarea de Halloween a dezvoltat mai multe simboluri și obiecte artizanale asociate acesteia. Dovleacul, este simbolul Halloween-ului și îl are drept personaj principal pe Jack oLantern, un zgârcit ce a fost metamorfozat în celebrul dovleac. Astfel, personajul obișnuia să le joace des feste tuturor, ba chiar să îl provoace pe Diavol. Atunci când el moare, se închid porțile Raiului și însuși Diavolul refuză să îl primească în iad. Jack oLantern se sperie și îi cere doar o călăuză pentru a merge prin întuneric, însă el primește un felinar, unealtă ce mai târziu are să îi devină călăuză pentru eternitate.

Halloween-ul a devenit cunoscut si in România de mai mulți ani și este sărbătorit în fiecare an, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie.

Cum să faci cel mai frumos dovleac de Halloween

Cum să faci cel mai frumos dovleac de Halloween

[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, Halloween-ul se numara printre cele mai vechi sarbatori, fiind preluata de-a lungul timpului de mai multe popoare. Astfel, veselia si originalitatea ei au devenit molipsitoare, iar ca tot mai multi oameni aleg sa o celebreze.

Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică și a devenit cunoscută odată cu imigranții irlandezi din Statele Unite ale Americii, în secolul al XIX-lea.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Numele de Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows-Even (evening), noaptea dinainte de All Hallows, iar sărbătoarea de Halloween a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental, catolic și protestant.

Istoria sărbătorii de Halloween spune că civilizatiile vechi considerau ca in aceasta noapte sufletele celor morti se intorc printre cei vii. Iar pentru a le alunga, oamenii au ales sa se imbrace in costume infricosatoare si sa-si decoreze casa cat mai neplacut, incercand sa faca mult zgomot.

Citeste si: Rețetă de supă cremă din dovleac plăcintar


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si