Cum să faci must delicios din struguri acasă
Must delicios din struguri acasă. Toamna este anotimpul perfect pentru a prepara mustul, vedeta acestui sezon. Iată o rețetă simplă și delicioasă de must din struguri de casă!
Must delicios din struguri acasă. Mustul din comerț nu este la fel de gustos precum cel de casă. Iată cum poți prepara acasă must delicios și sănătos!
Foarte important este ca boabele de struguri să fie bine coapte.
Apoi se pune la fiert cu zahăr, într-un vas emailat, timp de o oră. Pe tot timpul fierberii se amestecă continuu și se înlătură spuma care se formează deasupra.
Citeste si: Vişinată reţetă: Cum faci la tine acasă această băutură?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După ce a fiert, se lasă la răcit și se toarnă în sticlele sterilizate în prealabil, de preferat care să se închidă ermetic. Dacă nu sunt închise etanș sunt șanse foarte mari ca mustul să fermenteze.
Mustul trebuie așezat în locuri răcoroase.
Pentru cei care doresc un must fără fierbere la foc, strugurii zdrobiți și sucul se pun într-un recipient pentru câteva ore în funcție de timpul de strugure.
Totul se strecoară, iar sucul obținut- mustul, se toarnă în recipiente de sticlă. Trebuie lăsate timp de câteva zile. Este important ca lichidul tulbure să se limpezească și să existe depuneri pe fundul sticlelor.
Mustul are multe beneficii pentru sănătate, prin prisma strugurilor:
Citeste si: Dulceață de mure. Cum se prepară. Este ideală pentru clătite!