In continuare va prezentam o metoda eficienta de a obtine ouale de Paste perfecte. Chef-ul Julia Child a dezvaluit in cartea „The Way to Cook“ metoda in sapte pasi pentru a fierbe perfect ouale de Paste si nu numai, scrie indystar.com.

Nu aveti nevoie de echipamente speciale, ci doar de un vas cu capac, apa, oua, un aragaz si, cel mai important, trebuie sa respectati cu strictete urmatoarele etape.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

  1. Puneti ouale mari intr-o oala suficient de larga astfel incat sa stea unul langa celalalt si nu unul peste altul.  
2. Adaugati apa rece astfel incat sa depaseasca ouale cu 2,5 centimetri. 
3. Puneti oala pe foc mare si asteptati ca apa sa dea in clocot, de indata ce se intampla acest lucru, asezati capacul pe oala si luati oala de pe foc.  
4.

Lasati ouale in oala timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Exista insa si alte variante: pentru ouale de dimensiuni medii se recomanda 12 minute, pentru ouale mari- 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul galbenusului apare in momentul in care le lasati in apa fiarta prea mult timp, asa ca setati un cronometru.
5. inainte cu doar cateva minute ca timpul sa fi expirat, umpleti un bol mare cu apa cu gheata.

6. Imediat ce timpul a trecut, scoateti ouale si transferati-le in vasul cu apa cu gheata.
7. Lasati-le sa se raceasca complet in apa cu gheata si apoi bagati-le in frigider. Ouale tinute in frigider sunt mult mai usor de decojit.  Retineti ca ouale proaspete sunt mai dificil de decojit, asa ca folositi oua care au stat la frigider cel putin zece zile.
   Ouale fierte sunt cel mai usor de decojit imediat dupa ce se racesc. Pentru a decoji un ou este indicat sa-l loviti usor cu o lingurita pe toata suprafata si apoi sa-l rulati intre palme. incepeti sa-l curatati de coaja de la capatul cel mare, tinandu-l sub jetul de apa rece.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si