Cum multi ne vom afla in postura de invitati la diverse intalniri festive, compania britanica Debrett’s, specializata in etichete si comportamente, a publicat un ghid al bunelor maniere de sarbatori.

Potrivit Adevarul,  prima regula in a fi oaspeti este sa aduceti o mica atentie gazdei. Daca nu sunteti foarte inspirati, nu veti da gres cu alimente sau bauturi fine. Asigurati-va, totusi, ca veti depune un minim de efort.

Tineti cont de gusturile gazdei, de „eticheta” cadourilor cumparate.

Daca sederea dumneavoastra va fi mai lunga de o zi sau doua, luati in calcul un cadou mai substantial, cum ar fi un cos cu bauturi si alimente. 

Desi pare greu de crezut, ganditi-va de doua ori inainte de a oferi cadou ciocolata, indiferent de marca ei. Asigurati-va ca gazda dumneavoastra nu este diabetica sau nu tine vreo dieta. De asemenea, nu insistati ca dulciurile sa fie date copiilor. Parintii trebuie intotdeauna sa decida in acest sens.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O atentie deosebita trebuie acordata si cadourilor care pot veni sub forma alimentelor gatite in casa. Gazda ar putea interpreta gestul dumneavoastra ca fiind nepotrivit, considerand ca nu va placew felul in care gateste.

Si asptectul cadourilor este unul important. Impachetati produsele cu multa grija. Acest lucru va dovedi ca ati depus un minim de efort in daruirea lor.

Ce se intampla cu cadourile care nu ne plac? Se obisnuieste ca ele sa fie redaruite, insa, atentie si cui.

Ar fi penibil ca un cadou primit in urma cu putin timp sa revina celui care l-a oferit de la bun inceput. De aceea, atunci cand alegeti sa redaruiti un cadou, aveti grija sa schimbati ambalajul sau modul in care a fost impachetat pentru a nu fi usor de recunoscut.

Asigurati-va ca ceea ce ati primit nu este gravat sau personalizat in vreun fel, inainte de a-l redarui.    Nu uitati sa multumiti gazdei Cand se termina toate festivitatile, este preferabil sa-i lasati gazdei un biletel de multumire, mai adauga sursa citata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si