Cum să îți răcorești casa. Luna iulie aduce zile caniculare, cu temperaturi foarte ridicate Aerisește foarte bine casa la primele ore ale dimineții, când te poți bucura de aerul proaspăt și răcoros de afară. Apoi, trage jaluzelele sau storurile, mai ales la ferestrele orientate spre răsărit sau spre apus, ca să păstrezi o atmosferă plăcută în casă, chiar dacă este mai întunecată. Seara, după ce apune soarele, poți deschide larg ferestrele să te bucuri de aer proaspăt.

Oprește electronicele care emană căldură, dacă nu le folosești pe timpul zilei, precum televizorul sau calculatorul.

Citeste si: VIDEO| România se topește. Sfatul important al medicilor

Cum să îți răcorești casa

Montează un ventilator mare în camera în care stai cel mai mult și pune în dreptul lui, pe un scaun înalt, un bol cu multe cuburi de gheață. Curentul de aer se va răci de la gheață și va răcori întreaga încăpere în câteva minute.

Când te întorci acasă, dacă atmosfera din balcon este încinsă, stropește pe jos cu apă rece și pune în dreptul ușii un cearșaf mai vechi, îmbibat în apă rece și stors bine. Când se usucă cearșaful, îl poți uda din nou. Temperatura din balcon va scădea cu câteva grade, iar în cameră va pătrunde o briză plăcută și răcoroasă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Înlocuiește becurile incandescente, care emană căldură, cu becuri moderne, cu lumină rece.

Cum să îți răcorești casa

Citeste si: VIDEO| Căldura tropicală ne sufocă. Avertismentul meteorologilor

Cum să îți răcorești casa. Luna iulie aduce zile caniculare, cu temperaturi foarte ridicate Evită să folosești să gătești la aragaz sau la cuptor în timpul zilei. Încearcă să îți faci timp pentru gătit, seara, când atmosfera de afară se mai răcorește.

Schimbă cearșafurile obișnuite din bumbac cu lenjerie din satin de culori deschise, precum galben pai sau verde mentă. Satinul ține răcoare, iar culorile pastelate îți dau senzația că resping căldura.

Investește într-o izolație bună, care să respingă căldura soarelui pe timpul verii și să păstreze căldura în interior pe timpul iernii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Vremea generează alertă în România. Cod de ultimă oră emis de ANM

Evită să faci băi fierbinți în timpul zilei, pentru că aburul și umezeala din baie vor spori senzația de căldură.

Cum să îți răcorești casa. Luna iulie aduce zile caniculare, cu temperaturi foarte ridicate Montează jaluzele exterioare din lemn sau copertine pentru ferestre, astfel încât soarele să nu mai bată direct în geamuri și să încingă sticla. În casă va fi umbră și mult mai răcoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si