Close sidebar
Close sidebar

Cum să nu te arzi la soare? Trei metode naturale

Cum să nu te arzi la soare? În acest articol vă prezentăm trei metode care vă vor ajuta să învingeți arsurile solare!

Alexandra Bercea,

Cum să nu te arzi la soare? Trei metode naturale


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cum să nu te arzi la soare? Cu siguranță fiecare dintre noi așteaptă vacanța de vară cu nerăbdare. Cei mai mulți oameni aleg să meargă la mare sau în zone unde sunt lacuri, ștranduri, ape curgătoare. Acolo canicula se suportă mai ușor și ne putem bronza mai repede. Cu toate acestea, este bine să avem grijă cât ne expunem la soare, deoarece putem deveni victimele soarelui, cu arsuri grave.

Ce este o arsură solară?

O arsură solară reprezintă o inflamație acută a pielii care este provocată de razele puternice ale soarelui, care emit ultraviolete. Atunci când soarele intră în piele, la nivelul celulelor pigmentare se formează colorantul numit melanină.

Acesta se depune în straturile externe ale pielii, căptătând o culoare cafenie.

Citește și: Bronzul de munte bate marea

Mai mult decât atât, pielea urmează să se îngroașe. Razele UV, care se mai numesc radicali de oxigen, dăunează colagenului, fibrelor țesutului conjunctiv și provoacă îmbătrânirea prematură a pielii noastre. 

De asemenea, materialul ereditar al celulelor este și el atacat. Pentru a opri efectele razelor UV, tot ce trebuie să facem este să încetăm expunerea excesivă la soare.

Cum să nu te arzi la soare? Trei metode naturale

Cum să nu te arzi la soare? Trei metode naturale

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Prima metodă este cea a soluțiilor pentru protecție. Acestea se vor aplica cu 30 de minute înainte de a ne expune la soare. În acest fel, vom asigura pătrunderea în piele la fiecare ieșire din apă.

Aceste produse rezistă la apă sau la transpirație și ne protejează de razele UV. Dacă sunt aplicate corect, durata protecției va ajunge la 80 de minute.

Cum să nu te arzi la soare? Trei metode naturale

O altă metodă este aceea de a consuma lichide. Beți 1,5-2 litri de apă pe zi! Apa nu trebuie să fie foarte rece. De asemenea, puteți consuma sucuri naturale, ceaiuri de fructe( mușețel, soc, urzici). Încercați să evitați consumul de băuturi ce conțin cofeină sau zahăr, în cantitate mare. Acestea sunt diuretice, astfel că veți fi deshidratați și veți deveni potențială victimă a caniculei.

A treia metodă este expunerea progresivă la soare. Expunerea la soare trebuie făcută progresiv, în cicluri de 20 de minute, câte 5 minute pentru fiecare parte a corpului, evitând intervalul orar 10-16.  

Citește și: Salopete și pantaloni în tendințe în această vară

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI