In articol:
Cum să nu te arzi la soare? Cu siguranță fiecare dintre noi așteaptă vacanța de vară cu nerăbdare. Cei mai mulți oameni aleg să meargă la mare sau în zone unde sunt lacuri, ștranduri, ape curgătoare.
Ce este o arsură solară?
O arsură solară reprezintă o inflamație acută a pielii care este provocată de razele puternice ale soarelui, care emit ultraviolete. Atunci când soarele intră în piele, la nivelul celulelor pigmentare se formează colorantul numit melanină.
Citește și: Bronzul de munte bate marea
Mai mult decât atât, pielea urmează să se îngroașe. Razele UV, care se mai numesc radicali de oxigen, dăunează colagenului, fibrelor țesutului conjunctiv și provoacă îmbătrânirea prematură a pielii noastre.
De asemenea, materialul ereditar al celulelor este și el atacat. Pentru a opri efectele razelor UV, tot ce trebuie să facem este să încetăm expunerea excesivă la soare.
Cum să nu te arzi la soare? Trei metode naturale
Prima metodă este cea a soluțiilor pentru protecție. Acestea se vor aplica cu 30 de minute înainte de a ne expune la soare. În acest fel, vom asigura pătrunderea în piele la fiecare ieșire din apă.
O altă metodă este aceea de a consuma lichide. Beți 1,5-2 litri de apă pe zi! Apa nu trebuie să fie foarte rece. De asemenea, puteți consuma sucuri naturale, ceaiuri de fructe( mușețel, soc, urzici). Încercați să evitați consumul de băuturi ce conțin cofeină sau zahăr, în cantitate mare. Acestea sunt diuretice, astfel că veți fi deshidratați și veți deveni potențială victimă a caniculei.
A treia metodă este expunerea progresivă la soare. Expunerea la soare trebuie făcută progresiv, în cicluri de 20 de minute, câte 5 minute pentru fiecare parte a corpului, evitând intervalul orar 10-16.
Citește și: Salopete și pantaloni în tendințe în această vară