Cu siguranţă, fiecare femeie chiar şi vag interesată de modă îşi doreşte să fie considerată stilată. Este motivul pentru care achiziţionăm ani la rândul tone de haine, ce sfârşesc uneori zăcând uitate într-un colţ ascuns al garderobei, în principal din cauza faptului că nu reuşim să le găsim un spaţiu propice de desfăşurare. Mânate de impulsuri contradictorii, adunăm haine recomandate de designeri sau adulate în reviste, ani la rând, dar nu putem spune, cu mâna pe inimă, că suntem posesoarele acelui stil la care visăm.

Punem punct acestei situaţii aici! În rândurile de mai jos îţi oferim regulile de stil uluitor de simple, care te vor transforma într-o zeiţă stylish. Moda trece, stilul rămâne, cum spune legenda Coco Chanel: acestea sunt sfaturile care îţi vor garanta că vei fi pentru totdeauna îmbrăcată impecabil.

Decalogul apariţiilor ireproşabile: 8 reguli de stil de care să ţii întotdeauna cont

Stilul nu e un rezultat al haosului şi nici un produs al întâmplării. E adevărat că sunt femei înzestrate din fragedă pruncie cu abilităţi extraordinare de a combina haine aparent inabordabile, dar stilul se poate învăţa. Poate fi imitat şi cu siguranţă poate fi obţinut prin respectarea unor reguli simple. Noi ţi le-am expus pe cele mai importante dintre ele în rândurile de mai jos!

Nu cumpăra nimic din ceea ce nu ţi se potriveşte!

Ştii de unde începe stilul? De la compatibilitatea perfectă, din toate punctele de vedere, dintre tine şi hainele tale.

Între outfiturile pe care le porţi, fizicul şi personalitatea ta trebuie să se închege o relaţie la fel de armonioasă ca una de dragoste.

Prin urmare, e pur şi simplu interzis să porţi articole vestimentare despre care crezi că nu ţi se potrivesc. Nu contează dacă la modă sunt anii 90 sau estetica decadei şaptezeci, atât timp cât nu te imaginezi purtând acele itemuri, nu sunt pentru tine.

Nu e la modă ceea ce stabilesc tendinţele, ci ceea ce îţi place, ţi se potriveşte şi te face să te simţi frumoasă.

La fel de important este să ai haine care se contopesc perfect cu silueta ta. Ştim că nu avem toate oportunitatea de a ne croi pe măsură toate piesele, însă poţi compensa cumpărând din magazine doar ceea ce îţi vine ca turnat. Hainele prea mari sau cele prea mici trebuie abandonate fără pic de regret!

Nu ignora puterea unei garderobe capsule!

La prima vedere, stilul pare să fie prieten la cataramă cu fetele cu un dulap încăpător, dar nu e chiar aşa. Câteva dintre cele mai stilate femei ale lumii au o uniformă pe care o abordează cu succes la orice ocazie. Da, Anna Wintour e una dintre ele! O garderobă capsulă poate conţine doar câteva piese: atât timp cât sunt de calitate, vei fi considerată o regină a stilului, una cu un dressing cât o cutie de chibrituri.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Ce trebuie să conţină acest vis vestimentar? Neapărat un palton de calitate, din lână sau caşmir.

Un  costum bine croit, o rochie neagră, una de seară şi una de zi, cu print, un sacou care îţi vine perfect şi o pereche de blugi care îţi fac fundul bombat trebuie adăugate pe listă. Completează cu câteva tricouri, de preferinţă albe sau gri, încă unul cu mesaj sau cu poza formaţiei tale preferate, pentru zilele când te simţi rock. O pereche de pantaloni office, o geacă de piele şi una de blugi completează o garderobă care poate fi considerată desăvârşită.

Mai ai nevoie de un singur protagonist: topurile de efect. Acestea se potrivesc cu fuste, cu pantaloni, pe sub rochii sau deasupra lor. Îţi recomandăm modelele de bluze elegante de pe dasha.ro, cu care vei face furori!

Alege una cu print îndrăzneţ, pentru apariţiile nonconformiste, aşa cum este bluza cu imprimeu colorat şi volănaşe Mayra, dar şi un model simplu, precum bluza office Linda. Nu mai ai nevoie de altceva!

Bluza crem cu imprimeu colorat si volanase Mayra

Citeste si: Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea Bostănică a răbufnit după ce a fost intens criticată pe internet- radioimpuls.ro

Bluza office bleu Linda

Stabileşte-ţi un idol de stil!

Vedetele arată mereu ca scoase din cutie, ceea ce poate părea frustrant, la un moment dat. Avem o veste! Doar câteva dintre ele se pot mândri că sunt cu adevărat fashionable, restul au doar angajaţi stilişti talentaţi. Dar tu poţi profita din plin de acest fenomen. Alege o vedetă cu care să semeni şi care să îţi placă şi urmăreşte-i cu atenţie apariţiile. Atunci când mergi la cumpărături, salvează imagini cu apariţiile ei vestimentare şi fă shopping ţinând cont de ele. Cine e acum cea mai stilată?

Ai nevoie de un palton colorat

Dacă există un item care să definească stilul, acela este un palton de calitate. Ţi-am vorbit mai sus despre el, dar acum ne vom referi la o piesă mai specială. Este vorba despre un palton (sau un pardesiu) din aceleaşi materiale luxuriante, dar pictat în tonuri sofisticate şi îndrăzneţe, precum acest roşu îmbietor. Portocaliul, verdele smarald sau tangerine sunt opţiuni la fel de bune.

Preamăreşte negrul, dar în mod inteligent!

Avem o veste bună şi una proastă: negrul e într-adevăr un arhetip al stilului, dar poate deprinde rapid un look „prăfuit”. Trebuie să fii conştientă de puterea sa şi să nu îl asociezi sub nicio formă cu croiuri sau cu designuri simpliste, pentru că atunci nu vei fi considerată stilată, ci timidă. Pielea, finisările lăcuite, piesele avangardiste, toate acestea fac cinste negrului şi îi etalează pe deplin potenţialul.

Respectă formulele vestimentare!

Anna Wintour e una dintre primele vedete care au impus „regula de 3” în vestimentaţie. Ce presupune ea? Că nu poţi purta mai mult de trei piese, şi e la latitudinea ta care sunt acestea (da, se includ şi accesoriile). Pantalonii, bluzele elegante şi sacoul/cardiganul/paltonul sunt un exemplu. Însă editorul şef al Vogue ne propune o altă formulă: rochie de vară+ sacou+ un colier bogat, la baza gâtului. Atunci când e cald afară, Wintour înlocuieşte sacoul cu ochelarii de soare şi astfel „face magie”.

Nu omite machiajul!

Sunt femei care ştiu să asocieze precum un geniu hainele, dar pierd pentru că au un aspect neîngrijit în rest. Dacă vrei să fii considerată stilată, tenul tău trebuie să arate perfect, luminos şi diafan, cu buze sau ochi conturaţi subtil, niciodată amândouă, iar părul e musai să fie curat şi mătăsos. Nu exagera niciodată, mai ales când e vorba despre podoaba capilară: e mai bine să descoperi coafura şi culoarea de păr care ţi se potrivesc decât să dai curs ultimelor tendinţe în hair coloring ale momentului.

Profită de super puterile neutrelor!

Dacă este să definim culorile ce conturează un stil fără pată, acestea poartă titulatura de neutre. Cafe au lait, camel, bejurile, griul, marourile, cremurile, asociate sau purtate din cap până în picioare, fac minuni! Miros pur şi simplu a lux, bogăţie şi stil.

Aceste reguli de stil te vor transforma într-o femeie care nu greşeşte niciodată din punct de vedere vestimentar! Tu ce răspuns oferi la întrebarea: „cum să te îmbraci cu stil”?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si