Close sidebar
Close sidebar

Cum să te îmbraci la sală în lunile friguroase?

Pentru a te menține în formă pe întreg parcursul anului, antrenamentele din sala de sport trebuie să continue indiferent de lună, indiferent de vreme.

Mircea Pop,

Cum să te îmbraci la sală în lunile friguroase?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Așadar, pentru zilele friguroase ale începutului de an, îmbrăcămintea din timpul sesiunilor fizice se alege astfel: 

În funcție de temperatura din spațiul de antrenamente

Sălile moderne de antrenamente sunt echipate cu sisteme performante de control al temperaturii ambientale, astfel încât confortul termic resimțit să nu fie afectat de vremea rece de afară. Așadar, poți opta pentru varianta clasică de echipament pentru sală: 

  • pantaloni scurți/ pantaloni lungi/ colanți 
  • maiou/ tricou/ bluză din poliester 
  • încălțăminte sport pentru antrenamente indoor
  • șosete scurte pentru fitness cardio.

Însă este important de precizat faptul că percepția față de temperatura dintr-un spațiu poate să difere de la o persoană la alta. Așa se face că, în același spațiu cu o temperatură controlată, unei persoane îi poate fi frig, în timp ce alta se simte confortabil cu valoarea gradelor Celsius din termometru.

Citeste si: Accesorii pe care orice femeie trebuie să le aibă în garderoba ei

Chiar dacă în sală poate fi o temperatura mult mai ridicată decât cea de afară, poți pune în geanta de echipament unul sau două articole vestimentare suplimentare, în cazul în care ești o persoană mai friguroasă. Comandă acum de pe Decathlon.ro hanorace pentru dama!

Evident, în situația în care sala de antrenamente nu beneficiază de căldură, sau se confruntă cu probleme ale sistemului de livrare a căldurii, bluza termoizolanta, colanții și șosetele termoizolante sunt piese de bază ale îmbrăcămintei pentru sesiunea de mișcare.

În funcție de specificul antrenamentelor realizate

În timpul antrenamentelor fizice solicitante, temperatura bazală tinde să crească. Pentru răcirea organismului, fluxul de sânge care circulă prin sistemul de vene și artere crește la rândul său, fapt ce determină accelerarea ritmului cardiac. 

În cazul în care și umiditatea este ridicată în sala de antrenamente, corpul se confruntă cu un stres suplimentar, deoarece transpirația nu se mai evaporă prin piele cu aceeași ușurință, iar temperatura corpului crește astfel și mai mult. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În astfel de condiții, este important să te îmbraci cât mai subțire, în cazul în care urmezi un antrenament fitness cardio, așa cum sunt cele de tip HIIT. Dacă ridici greutăți, poți opta pentru un strat suplimentar de haine, deoarece ritmul cardiac nu este la fel de ridicat.

Dacă temperatura din sală este scăzută, iar tu ai transpirat excesiv, este indicat să ai la tine un hanorac, precum și un prosop, astfel încât să nu te expui în fața acțiunii aerului rece. 

În funcție de preferințele tale ce țin de estetică

Echiparea pentru sală are și o componentă estetică, evident, secundară unor criterii mult mai importante pentru alegerea hainelor de antrenament, precum utilitatea lor sau confortul oferit. 

Tonurile de gri, roșu și albastru sunt recomandările cromatice ale stiliștilor, în materie de haine pentru sală la modă în acest an. Aceste nuanțe sunt vibrante și emană un mix benefic de energie și stare de bine, ce inspiră sportivul să înceapă anul în forță. 

Citeste si: Cele mai importante informații despre materiale textile pe care e necesar să le cunoști

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În ținutele pentru sport ale ultimelor sezoane, soluțiile hi-tech își găsesc un loc binemeritat. Suporturile de braț pentru smartphone și căștile in-ear wireless reprezintă produse pe care le poți utiliza cu simplitate în timpul sesiunilor de mișcare, pentru a monitoriza performanțele realizate, dar și pentru a te bucura de muzică sau podcast-uri, în timp ce lucrezi.

Intră acum pe Decathlon.ro și alege cele mai potrivite haine de sală, recomandate pentru antrenamentele din lunile friguroase. Ține cont de sfaturile oferite astăzi și alege inspirat hanorace de damă, colanți, tricouri din poliester, dar și alte soluții vestimentare ce pot susține eforturile depuse de tine, indiferent de specificul exercițiilor practicate!

Citeste si: Bagajul pentru maternitate: lista lucrurilor esențiale

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI