Cum să te pregătești pentru postul negru din Vinerea Mare. În doar două zile urmează postul negru din Vinerea Mare. Ce presupune acesta și cum trebuie să se pregătească credincioșii?

Ce presupune postul negru și care sunt regulile acestuia

Cum să te pregătești pentru postul negru din Vinerea Mare

Cum să te pregătești pentru postul negru din Vinerea Mare

[Sursa foto: PixaBay]

Postul negru este cunoscut ca fiind cel mai aspru post. Acesta presupune abținerea de la mâncare pe tot parcursul timpului cât alegi să postești.

Postul negru se referă la înfrânarea totală a trupului de la pofte și plăceri. De asemenea, înfrânarea semnifică alungarea gândurilor cu păcat și a relelor față de cei din jur, dar și față de noi înșine. 

Citește și: Sâmbăta Mare 2023. Ce nu ai voie să faci în această zi?

Atunci când credincioșii aleg să țină post negru, nu trebuie să doarmă, deoarece Diavolul va râde pentru că își ușurează povara.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru a posti negru, este nevoie de o binecuvântare a unui duhovnic, o îndrumare și acord. Mulți credinicioși aleg să facă acest lucru din proprie inițiativă. Atunci când credincioșii aleg să țină post, nu trebuie să mănânce nimic, ci doar să bea apă. Mai mult de atât, în următoarea zi în care nu mai țin post negru, trebuie să mănânce o masă fără ulei.

Cum să te pregătești fizic și mental pentru postul negru din Vinerea Mare

Cum să te pregătești pentru postul negru din Vinerea Mare

Cum să te pregătești pentru postul negru din Vinerea Mare

[Sursa foto: PixaBay]

Înainte de a ține postul din Vinerea Mare, este foarte important să mâncăm mai puțin ca de obicei în zilele precedente. Putem renunța la masa de seară și să alegeam să bem doar apă. Înainte de a începe să postim, este foarte important să mâncăm hrană ușoară, cum ar fi supe, salate, sucuri de fructe, fără carne și făinoase. Mai mult de atât, hidratarea se începe din această zi.

Din punct de vedere mental, este foarte important să ne dorim cu adevărat să ținem acest post, deoarece trebuie ținut serios și cu multă asumare. Este foarte important să ne abținem și de la a gândi lucruri negative, deoarece postul fără mâncare nu este suficient. Trebuie să ne abținem de la răutăți și să nu ne facem anumite pofte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Când se trece pe sub masă înainte de Paște? Obiceiul din Săptămâna Mare

Mai mult de atât, este important să nu ne abatem de la această acțiune și să încercăm să ne stăpânim pe noi înșine pentru a reuși să ținem post pe tot parcursul zilei.

Acest lucru ne va aduce cu siguranță multă satisfacție spirituală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si