Cum să te răcorești pe timpul verii 

Simona Costache, miercuri 31 iulie 2024 , 11:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Temperaturile ridicate din sezonul cald pot crea cu ușurință o senzație de disconfort. Tocmai din acest motiv mulți oameni apelează la tot felul de trucuri care să-i ajute să se răcorească pe timpul verii. Sunt diverse moduri simple prin care poți sfida căldura și care îți pot fi de folos în acest sens.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi esențiale din care te poți inspira ca să găsești modalitatea ce ți se potrivește. Aceste recomandări sunt ușor de pus în practică și reprezintă calea banală și eficientă ca să treci mai ușor peste valorile termice ce pot fi uneori copleșitoare.

Iată câteva variante, la îndemâna tuturor, care să îți ofere relaxare și confort chiar și în zilele toride!

Duș revigorant pe timp de vară

Pe timp de caniculă, este important să găsești metode, dar și un ambient care să îți ofere senzația de răcoare. Spre exemplu, te poți bucura chiar la tine acasă de un duș revigorant. Aceasta este o modalitate banală care nu dă greș niciodată. Un sistem de duș modern, dotat cu funcții inteligente, care pot să simuleze senzația de ploaie, este varianta ideală pentru un duș relaxant. Tot ce trebuie să faci este să îți aloci timp pentru a integra în programul tău zilnic astfel de momente. Dușul este o metodă simplă cu care poți să îți începi și să îți închei ziua, oferindu-ți relaxare și plăcere. Acest truc simplu te ajută să te răcorești și să uiți de canicula de afară.

Îmbracă haine cu materiale lejere sau haine cu protecție solară

Hainele joacă un rol important atunci când vine vorba de modul în care ne simțim. De aceea este indicat să optezi, în sezonul estival, pentru materiale ușoare, care să ofere o senzație răcoroasă. Poți să te orientezi către haine din bumbac sau in, materiale cunoscute pentru confortul pe care îl oferă. O altă variantă o reprezintă hainele cu protecție solară UV, care au marcaje speciale inscripționate, și care reprezintă o bună metodă de a te proteja de soare.

Consumă cât mai multă apă

Apa este băutura principala care nu trebuie să lipsească de la ordinea zilei. O hidratare eficientă te va ajuta să te simți bine și să faci față cu brio zilelor călduroase de vară. Este recomandat să consumi cât mai multă apă încă de dimineață, astfel încât corpul tău să nu se simtă deshidratat pe parcursul zilei. Consumă o cantitate mare de apă, mai ales dacă obișnuiești să faci sport, recomandă cei de la time.com, pentru ca organismul tău să fie hidratat eficient. Specialiștii spun că bărbații ar trebui să bea aproximativ 3,7 litri de apă pe zi, iar femeile aproximativ 2,7 litri. Dacă apa nu este printre preferințele tale, atunci poți insera diverse ceaiuri reci, smoothie-uri, limonade sau alte băuturi răcoritoare de vară.

Te poți orienta către alte variante, și pe partea de alimentație, prin care să-i oferi organismului tău aportul de apă necesar ca să te ajute să funcționezi la capacitate optimă. În această perioadă, pepenele roșu este chiar indicat. Te ajută să te hidratezi, oferă un aport considerabil de vitamine și este o gustare perfectă pentru vară.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești proaste pentru unii pensionari din România! Motivul pentru care aceștia riscă să... Vești proaste pentru unii pensionari din România! Motivul pentru care aceștia riscă să nu primească pensiile la timp
spotmedia.ro
Analiză: Doborârea rachetelor în timp ce lași lansatoarele intacte e ca și cum ai lovi... Analiză: Doborârea rachetelor în timp ce lași lansatoarele intacte e ca și cum ai lovi țânțarii fără să închizi geamul
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si