Sistemul imunitar are un rol vital. Acesta este alcătuit din diferite organe, celule și proteine. El protejează corpul de substanțe dăunătoare, germeni și modificări celulare care ar putea să te îmbolnăvească.

Odată cu sezonul rece, sunt foarte frecvente răcelile și gripele. Iată ce poți face pentru a-ți întări sistemul imunitar!

Fă mult sport!

Activitatea fizică este foarte importantă pentru o imunitate puternică.

Cel puțin 30 de minute de sport vor fi benefice îmbunătățirii sistemului cardiovascular. De asemenea, diminuează nivelul de stres și crește imunitatea. Mișcarea asigură o viață echilibrată și contribuie la o circulație bună a sângelui. 

Citeste si: Alimentele din cămară pentru un somn odihnitor

Sunt recomandate gimnastica, mersul pe bicicletă, ori alergarea ușoară. Include acest program în viața ta și vei avea o imunitate bună!

Dieta echilibrată

Mănâncă sănătos și include mereu în alimentație fructe și legume. Organismul are nevoie de antioxidanți care ajută imunitatea pentru a fi mai puternică. Introdu în meniul zilnic nutirenți, carbohidrați și proteine animale, fructe, legume bogate în minerale și vitamine.

Evită consumul de zahăr

În medie, 10 lingurițe de zahăr sunt suficiente pentru ca celulele albe din sânge să nu mai poată funcționa corespunzător.

Zahărul slăbește sitemul imunitar. Din acest motiv este necesar să se înlocuiască cu îndulcitori naturali, de exemplu stevie.

Respectă regulile de igienă!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Prima linie de apărare pentru a ține germenii la distanță este păstrarea unor obiceiuri bune de igienă personală. Poți preveni infecțiile și evita să o răspândești altora cu aceste măsuri ușoare:

-    Spală-ți mâinile cu apă și săpun înainte de a pregăti mâncarea și după ce ai folosit toaleta.
-    Acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel atunci când strănuți sau tușești. 
-    Spală și pansează toate leziunile. Orice tăietură gravă sau mușcătură de animal trebuie examinată de un medic.
-    Nu întrerupe vindecarea rănilor sau a petelor prin ruperea crustei și nu stoarce coșurile. Acest lucru permite cu ușurință intrarea microbilor.

Citeste si: A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si