Cum poți sa tii departe raceala sau gripa in sezonul rece? Află câteva remedii pentru a-ți crește imunitatea!

Alimentele care ajuta care te ajută să-ți crești imunitatea

Legumele verzi  sunt surse foarte bune de vitamine, iar daca le consumi zilnic, sistemul tau imunitar va avea de castigat.

De asemenea, zincul este tratamentul perfect care te poate ajuta sa previ o raceala, deoarece acesta lupta impotriva virusurilor.

Zincul se regaseste in semintele de susan si cele de dovleac, lintea, carnea de vita, crapul si fructele de mare.

Și ghimbirul actioneaza impotriva inflamatiilor datorita continutului ridicat de vitamina C, având capacitatea de a preveni si de a combate raceala.

Alimentele care contin probiotice-  Acestea au un impact pozitiv asupra organismulului, deoarece contribuie la producerea substantelor antibacteriene si intaresc sistemul imunitar, de aceea este bine sa le incluzi in dieta ta zilnica. Aceste se gasesc in kefir, muraturi in saramura, lapte, branza de vaci, soia si ciocolata neagra.

Cum sa-ți crești imunitatea in sezonul rece. Sfaturi care te feresc de răceli

Cum sa-ți crești imunitatea in sezonul rece. Sfaturi care te feresc de răceli

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Citeste si: Ce este sumacul şi la ce preparate îl poţi folosi? Un condiment minune

Mai ales in anotimpul rece, virusurile si bacteriile ataca, cel mai adesea, femeile al caror psihic si fizic se situeaza la un nivel foarte scazut, din cauza oboselii, stresului, care au un mod de viata necorespunzator ori se hranesc deficitar, ca si pe cele care sunt pesimiste. Iar toate acestea sunt semne clare ca sistemul lor imunitar este slăbit. 

Cum te pot ajuta suplimentele de minerale să te ferești de răceli?

Pentru a avea un sistem imunitar bun ai nevoie si de minerale (zinc, cupru, magneziu, fier) si de vitamine (A, B, C, E). Daca din alimentatie lipseste chiar si numai unul din aceste elemente, rezistenta organismului scade.

Asadar ar fi bine să-ti asiguri o alimentatia echilibrata, bogata in produse sanatoase, energizante, nutritive. Ai putea sa tii si o mini-cura de dezintoxicare: in pri­mele 48 de ore mananca numai struguri si bea sucuri de legume. Iar dupa aceea, poti trece la alimentatia mineralizanta propriu-zisa, compusa in din:

- fructe proaspete si uscate – portocale, lamai, grepfrut, mere, pere, coacaze negre, macese, alune, nuci, migdale, curmale, smochine;
- legume – cartofi, varza, telina, morcovi, ardei, conopida, ceapa, usturoi;
- lapte, branzeturi, oua, uleiuri vegetale, peste si carne de pui – toate acestea furnizeaza elemente pretioase.

Cum sa-ți crești imunitatea in sezonul rece. Sfaturi care te feresc de răceli

Cum sa-ți crești imunitatea in sezonul rece. Sfaturi care te feresc de răceli

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ceaiul de salvie. Beneficiile neștiute asupra organismului

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

De asemenea, studiile stiintifice demonstreaza ca starea psihica influenteaza si mecanismul sistemului imunitar. Astfel, cand esti stresata, riscul de a contracta o boala infectioasa creste, iar atunci cand ai moralul ridicat, riscul de a te imbolnavi scade.

Pentru a evita oboseala si chiar starea de nervozitate pe care ti-o poate da lipsa de somn, ar fi bine sa dormi cel putin sapte ore pe noapte. Iar în timpul zilei, incearca sa-ti acorzi scurte perioade de relaxare.

Însă, pentru a-ti pregati organismul pentru lupta impotriva infectiilor de sezon, ar trebui sa faci mai multa miscare, sa adopti o alimentatie sanatoasa. In acest fel, vei avea toate sansele sa traversezi sezonul rece fara febra, nas infundat, dureri de cap si de gat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si