Viorica Dăncilă, premierul României și-a adoptat unicul fiu în 1990, într-un moment de total haos legislativ legat de adopții. Era un moment în care televiziunile internaționale difuzau imagini cu orfani români legați cu lanțuri la orfelinate iar străinii dădeau năvală în țara noastră pentru a adopta. Nimeni nu știe exact câți copii au fost adoptați în acea perioadă însă se presupune că 30.000

este numărul celor care au fost luați de familii din afara țării, în perioada 1990 – 2001. Despre unii nu se mai știe însă nimic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În 1990 era extrem de simplu să adopți un copil, în condițiile în care nu existau legi care să-ți condiționeze acest lucru. ”Nu am avut legislație până în 2003. În ciuda faptului că România a semnat legea privind adopția pe plan internațional a copiilor, cu toate acestea noi nu aveam o lege internă. Convenția de la Haga a fost semnată, dar nu aveam o lege internă. A fost o perioadă confuză, în care lucrurile decurgeau sub imperiul compasiunii străinilor care veneau ca niște îngeri salvatori, să salveze copiii din orfelinatele din România.

Sub imperiul confuziei românilor, confuzie de care s-au găsit unii să profite”, a povestit psihologul Ana Muntean pentru digi24.ro.

Muntean se referă la ”comerțul de copii”, mai precis la faptul că în București, la Hotel Intercontinental, se organizau adevărate licitații. ”Erau vânduți cu 5.000 și 10.000 dolari”, povestește un psiholog american. Totul se făcea în prezența unui avocat român care intermedia ”tranzacția”.

Teleormanul, lider la ”exportul de copii”

În acest context, Teleormanul a devenit un important ”bazin” pentru cei care doreau să adopte, în condițiile în care județul era, ca și astăzi, unul sărac. Coroborat cu faptul că în vremea comunismului, avortul era interzis de lege, a rezultat o ”piață de desfacere” pentru străini dar și pentru românii care își permiteau.

În cazul Vioricăi Dăncilă nu a existat o sumă de bani pe care aceasta s-o fi plătit părinților biologici, conform Libertatea. Totuși, există semne de întrebare legate de modul în care actualul premier apare pe cetificatul de naștere a băiatului său, un aspect pe care șefa Legislativului probabil că-l va lămuri în scurtă vreme.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si