Cum se coc vinetele la cuptor? O reţetă simplă pentru cei care nu vor să facă fum în casă
Cum se coc vinetele la cuptor pentru a se decoji cât mai ușor? Iată care este secretul gospodinelor!
Cum se coc vinetele la cuptor. Vinetele coapte sunt ideale pentru tocănițe, dar și pentru faimoasa salată de vinete. De asemenea, există o mulțime de rețete în care aceste legume pot fi folosite.
Vă prezentăm o metodă pentru coacere a vinetelor foarte eficientă mai ales pentru gospodinele care locuiesc la bloc și nu le pot coace pe grătar.
De obicei, gospodinele coc vinetele pe grătar sau pe aragaz.
Vinetele de dimensiuni mari și medii sunt perfecte pentru a fi coapte întregi. Atunci când le punem la copt întregi, cuptorul le dă o textură cremoasă, ce își păstrează savoarea și proprietățiile.
Iată pașii pe care să-i urmezi pentru a coace vinetele la cuptor:
Mai întâi, spală bine vinetele și apoi usucă-le cu un prosop. Apoi, cu o scobitoare perforează-le în câteva locuri și bagă-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Le poți așeza direct pe grill-ul din cuptor, sau le poți pune într-o tavă cu hârtie de copt.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Reţete cu vinete: Cele mai delicioase feluri de mâncare
Vinetele se lasă la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, apoi întoarce-le pentru a se găti uniform pe toate părțile.
După ce s-au copt, scoate vinetele pe un grill sau așează-le într-o poziție înclinată ca să se răcească. Astfel, poți să le decojești mai ușor.
Un alt truc care te poate ajuta să decojești vinetele mai ușor presupune utilizarea cuțitului și lingurii. Așadar, perforează coaja cu cuțitul și apoi adună conținutul vinetei cu o lingură.
Citeste si: Zacuscă de vinete ca la bunica: Reteta pentru iarnă