In articol:
Cum se coc vinetele la cuptor. Vinetele coapte sunt ideale pentru tocănițe, dar și pentru faimoasa salată de vinete. De asemenea, există o mulțime de rețete în care aceste legume pot fi folosite.
Vă prezentăm o metodă pentru coacere a vinetelor foarte eficientă mai ales pentru gospodinele care locuiesc la bloc și nu le pot coace pe grătar.
De obicei, gospodinele coc vinetele pe grătar sau pe aragaz. Însă, există o metodă foarte eficientă și care are mai multe avantaje, și anume coacerea vinetelor în cuptor. În plus nu se va murdări deloc aragazul și nici nu trebuie să le supraveghem.
Cum se coc vinetele la cuptor? Rețetă simplă și rapidă
Vinetele de dimensiuni mari și medii sunt perfecte pentru a fi coapte întregi.
Iată pașii pe care să-i urmezi pentru a coace vinetele la cuptor:
Mai întâi, spală bine vinetele și apoi usucă-le cu un prosop. Apoi, cu o scobitoare perforează-le în câteva locuri și bagă-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Le poți așeza direct pe grill-ul din cuptor, sau le poți pune într-o tavă cu hârtie de copt.
Citeste si: Reţete cu vinete: Cele mai delicioase feluri de mâncare
Vinetele se lasă la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, apoi întoarce-le pentru a se găti uniform pe toate părțile.
După ce s-au copt, scoate vinetele pe un grill sau așează-le într-o poziție înclinată ca să se răcească. Astfel, poți să le decojești mai ușor.
Un alt truc care te poate ajuta să decojești vinetele mai ușor presupune utilizarea cuțitului și lingurii. Așadar, perforează coaja cu cuțitul și apoi adună conținutul vinetei cu o lingură.
Citeste si: Zacuscă de vinete ca la bunica: Reteta pentru iarnă