Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională
Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională. Vă prezentăm o reţeta tradiţională de sarmale, după rețeta bunicii! O rețetă ideală pentru masa de Paște!
Cum se fac sarmalele de Paşte? Reţeta tradiţională. Unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiționale românești sunt sarmalele. Acestea sunt consumate cel mai des în perioada celor mai importante sărbători din an.
Sarmalele sunt preparate diferit în funcție de zonă, sarmale în foi de viță de vie ori în foi de varză murată, gustul lor delicios nu se poate compara cu niciun alt preparat.
Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti
Mai întâi, se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea.
După care, se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur
Apoi, se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit.
Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior.
Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale.
Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022
Pasul următor este să puneți într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată. Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.
Astfel, când sarmalele sunt gata, se presară deasupra verdeață și sunt numai bune de mâncat. Poți mânca o porție de sărmăluțe tradiționale și cu smântână ori un ardei iute.
Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonacul de Paşte