In articol:
Ce este sosul Wasabi?
Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.
Această "adăugire la feluri de mâncare" este numită adesea hrean sau mustar japonez. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece în proprietățile sale și în natura acuității sale, seamănă tocmai cu aceste produse: cremoase, care dau căldură mai mult nasului decât limbii.
O bucată de traditie japoneză în doar cateva lingurite de sos wasabi
Ingredientele necesare pentru a prepara un sos delicios wasabi:
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi
Cea mai simplă rețetă de sos wasabi
Iata ce ai de făcut. Ceapa verde trebuie să o speli foarte bine si sa înlături floricica și prima frunză de deasupra, după care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil.
Citeste si: Iahnie de fasole- o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!
Daca ai facut toate acestea, pune sosul wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Așadar,savurează noul tau sos wasabi si încânta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.