In articol:
- Dulceața de gutui- Ingrediente
- Dulceața de gutui- Mod de preparare
- Cum să pregătești borcanele pentru dulceața de gutui
Dulceața de gutui. Gutuile se numără printre fructele vedetă ale toamnei. Sunt gustoase și parfumate și nu au cum să lipsească din cămara gospodinelor.
Iată cum se face dulceața de gutui, rețeta tradițională!
Dulceața de gutui- Ingrediente
- 2 kg gutui
- 1 kg zahăr
- 2 căni de apă
- Scorțișoară.
Citeste si: Gem de gutui: Rețeta tradițională a bunicii
Dulceața de gutui- Mod de preparare
Gutuile se spală bine, se curăță și se taie cubulețe sau se dau prin răzătoare. Între timp, la foc mic se pun la fiert apa, zahărul și praful de scorțișoară și se lasă până când formează un sirop dens.
Citeste si: Peltea de gutui: Cea mai delicioasă reţetă pentru iarnă
Cum să pregătești borcanele pentru dulceața de gutui
Înainte de a începe pregătirea dulceții de gutui este foarte important ca borcanele în care vom pune cum să fie sterilizate.
1. Sterilizarea în mediu umed adică prin fierbere
Introducem borcanele în apă cât să le acopere bine și le fierbem pentru 10 minute, timp cronometrat din momentul în care să înceapă să fiarbă.
Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine
2. Sterilizarea în cuptorul de la aragaz
Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În acest mod este eliminată apa de pe borcane.
Citeste si: Gem de cireșe. Rețeta, pas cu pas. Este delicios pentru micul dejun