Close sidebar
Close sidebar

Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională

Dulceața de gutui. Rețeta este una simplă, cu un gust parfumat de toamnă și ideală alături de un desert în serile răcoroase. Iată cum prepari cea mai bună dulceață de gutui!

Madalina Grigore,

Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dulceața de gutui. Gutuile se numără printre fructele vedetă ale toamnei. Sunt gustoase și parfumate și nu au cum să lipsească din cămara gospodinelor.

Iată cum se face dulceața de gutui, rețeta tradițională!

Dulceața de gutui- Ingrediente

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahăr
  • 2 căni de apă
  • Scorțișoară.

Citeste si: Gem de gutui: Rețeta tradițională a bunicii

Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională

Dulceața de gutui- Mod de preparare

Gutuile se spală bine, se curăță și se taie cubulețe sau se dau prin răzătoare. Între timp, la foc mic se pun la fiert apa, zahărul și praful de scorțișoară și se lasă până când formează un sirop dens.

Citeste si: Peltea de gutui: Cea mai delicioasă reţetă pentru iarnă

Gutuile tăiate sau date prin răzătoare se adaugă în sirop, iar totul se lasă la fiert timp de o oră. Amestecul obținut se lasă să se răcească până a doua zi, iar apoi poate fi pus în borcane și așezate la păstrat în cămară.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională

Cum să pregătești borcanele pentru dulceața de gutui

Înainte de a începe pregătirea dulceții de gutui este foarte important ca borcanele în care vom pune cum să fie sterilizate.

1. Sterilizarea în mediu umed adică prin fierbere

Introducem borcanele în apă cât să le acopere bine și le fierbem pentru 10 minute, timp cronometrat din momentul în care să înceapă să fiarbă.

Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine

2. Sterilizarea în cuptorul de la aragaz

Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În acest mod este eliminată apa de pe borcane. 

Citeste si: Gem de cireșe. Rețeta, pas cu pas. Este delicios pentru micul dejun

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI