Va puteti inspira din aceste retete delicioase de coaste de porc bine rumenite la gratar, invaluite in prealabil intr-o marinada aromată și extrem de gustoasa!

Coaste la gratar marinate- reteta simplă

Ingrediente:

1 kg coste de porc
2 linguri ulei
2 rosii pasate
3 linguri otet
o ceapa
sare

piper
boia
condiment pentru gratar

Mod de preparare:

Mai intai se amesteca otetul cu ulei, cu rosiile pasate si cu ceapa taiata marunt. Acum se adauga condimente dupa gust! Cu acest amestec se ung coastele.

Coastele se lasa la rece cel putin 60 de minute. Cand se scot din frigider se presara cu condimente pentru gratar si se lasa pe gratar pana se rumenesc.

Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor

Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor

Citeste si: Sos pesto. Cum se prepară corect? Recomandările marilor bucătari

Coaste la gratar marinate cu bere

Ingredinete:

  • 500 g de scarita de porc
  • 1 lingura cu varf de pasta de tomate
  • 1 lingurita cu varf de miere de albine
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml de bere
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • ½ lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita de piper macinat
  • 1 varf de lingurita de boia iute

Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mod de preparare:

Se prepara sosul in care vor fi marinate costitele de porc. Peste pasta de tomate adaugam sarea, vegeta de casa, cimbrul, boia de ardei dulce, piperul macinat, boia de ardei iute.

Se amesteca foarte bine, apoi adaugam mierea de albine si usturoiul. Dupa care, amestecam din nou, pana obtinem o pasta de consistenta uniforma.

Mai apoi se adauga si uleiul, dar si putina bere si amestecam. Dupa ce asezati costita de porc in tava, cu sosul obtinut, ungeti costita pe ambele parti, intr-un strat cat mai uniform.

Citeste si: Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri

Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor

Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor

Turnati restul de bere in tava si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Costita trebuie sa stea la marinat, la rece, cel putin doua ore. Ideal este sa o lasam la marinat peste noapte. Cu cat carnea sta mai mult in acest sos, cu atat condimentele patrund si mai bine carnea.

Dupa marinare punem carnea la cuptor, la o temperatura de 230-240 de grade Celsius, foc sus-jos, la cuptorul electric, iar la cuptorul pe gaz, foc aproape maxim. Verificam carnea dupa o ora daca mai trebuie sa mai lasam folia de aluminiu, pentru ca scarita sa se mai fragezeasca sau luam folia.

Costita la gratar taraneasca 

Ingrediente:

  • 1,5 kilograme coasta de porc
  • 250 mililitri vin rosu
  • 6 linguri ulei
  • 3 frunze dafin
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 lingura boia dulce
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Mod de preparare:

Coastele se ung cu putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Fiecare coasta se unge cu usturoi pisat si se pune pe gratar. Se lasa cam 15 minute pana se rumenesc.

Dupa ce am sarat coastele se pipereaza pe fiecare parte. Acum se amesteca cimbrul cu boia dupa care se pune pe fiecare parte a coastelor.

Se curata usturoiul si se taie marunt sau se piseaza dupa care se pune peste coaste. Eu curat cateva catei pe care ii mai tai pe jumate si ii pun in tava. Apoi, se adauga foile de dafin. Se pun si crengutele de rozmarin. Se pune uleiul peste coaste. Se pune vinul si apa cat sa acopere coastele. Se mai pot pune si 3-4 linguri de miere. Se baga la cuptor in jur de o ora.

Citeste si: Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si