Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei idei pentru marinarea lor
Cum se gatesc corect coastele de porc. V-am pregatit o serie de idei pentru marinarea costitelor de porc, pentru ca acestea sa fie fragede si delicioase!
Va puteti inspira din aceste retete delicioase de coaste de porc bine rumenite la gratar, invaluite in prealabil intr-o marinada aromată și extrem de gustoasa!
Ingrediente:
1 kg coste de porc
2 linguri ulei
2 rosii pasate
3 linguri otet
o ceapa
sare
piper
boia
condiment pentru gratar
Mai intai se amesteca otetul cu ulei, cu rosiile pasate si cu ceapa taiata marunt. Acum se adauga condimente dupa gust! Cu acest amestec se ung coastele.
Coastele se lasa la rece cel putin 60 de minute. Cand se scot din frigider se presara cu condimente pentru gratar si se lasa pe gratar pana se rumenesc.
Citeste si: Sos pesto. Cum se prepară corect? Recomandările marilor bucătari
Ingredinete:
Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare:
Se prepara sosul in care vor fi marinate costitele de porc. Peste pasta de tomate adaugam sarea, vegeta de casa, cimbrul, boia de ardei dulce, piperul macinat, boia de ardei iute.
Se amesteca foarte bine, apoi adaugam mierea de albine si usturoiul. Dupa care, amestecam din nou, pana obtinem o pasta de consistenta uniforma.
Mai apoi se adauga si uleiul, dar si putina bere si amestecam. Dupa ce asezati costita de porc in tava, cu sosul obtinut, ungeti costita pe ambele parti, intr-un strat cat mai uniform.
Citeste si: Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri
Turnati restul de bere in tava si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Costita trebuie sa stea la marinat, la rece, cel putin doua ore. Ideal este sa o lasam la marinat peste noapte. Cu cat carnea sta mai mult in acest sos, cu atat condimentele patrund si mai bine carnea.
Dupa marinare punem carnea la cuptor, la o temperatura de 230-240 de grade Celsius, foc sus-jos, la cuptorul electric, iar la cuptorul pe gaz, foc aproape maxim. Verificam carnea dupa o ora daca mai trebuie sa mai lasam folia de aluminiu, pentru ca scarita sa se mai fragezeasca sau luam folia.
Ingrediente:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Mod de preparare:
Coastele se ung cu putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Fiecare coasta se unge cu usturoi pisat si se pune pe gratar. Se lasa cam 15 minute pana se rumenesc.
Dupa ce am sarat coastele se pipereaza pe fiecare parte. Acum se amesteca cimbrul cu boia dupa care se pune pe fiecare parte a coastelor.
Se curata usturoiul si se taie marunt sau se piseaza dupa care se pune peste coaste. Eu curat cateva catei pe care ii mai tai pe jumate si ii pun in tava. Apoi, se adauga foile de dafin. Se pun si crengutele de rozmarin. Se pune uleiul peste coaste. Se pune vinul si apa cat sa acopere coastele. Se mai pot pune si 3-4 linguri de miere. Se baga la cuptor in jur de o ora.
Citeste si: Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?