Iată care sunt secretele marilor bucătari în prepararea pieptului de pui!

Dacă pieptul este împachetat în piele, atunci ea va rămâne acolo. Pielea de pui absoarbe toxinele ce pot apărea în procesul de gătire. În plus, pielea păstrează suculenţa cărnii.

Pieptul de pui suculent se obţine, în cele mai multe gospodării, în două feluri:

  • Saramură: Pieptul de pui poate fi ţinut în apă cu sare, pentru 15 minute, în frigider.
  • Marinată: Uleiul de măsline cu usturoi şi mirodenii condimentează puiul. Are nevoie de un timp de păstrare de o oră în frigider, asezonat cu ingredientele de mai sus şi învelit în folie de aluminiu.

Cum se gătește corect pieptul de pui?

Pieptul de pui se găteşte cel mai bine la temperaturi de aragaz şi cuptor din intervalul 76°C – 80°C. Pieptul gata de consumat are carnea albă în interior, iar crusta este galben – maronie. Pentru a verifica dacă pieptul este preparat, poți tăia cu cuțitul în interior.

Dacă unele mâncăruri pot fi supuse pauzelor, puiul nu este unul dintre ele. Dacă opreşti puiul şi încă nu a fost complet preparat, ca să continui cu gătitul mai târziu, el se va usca şi îşi va pierde din gust.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Rețetă în 5 minute

Prăjirea – chiar şi printr-un proces sănătos, fără ulei – scoate în evidenţă aromele de pui mai mult decât orice altă formă de gătit. Pieptul nu poate fi folosit în ciorbe, pentru că nu contribuie cu grăsime animală naturală. 

Dacă pulpele, muşchiul sau aripioarele merg gătite, atunci pieptul compensează pentru că poate fi inclus în salate, mâncăruri de tip antreu, pe lângă amestecuri bogate de legume, alături de paste şi multe altele.

Ce poți face în aceste cazuri?

Dacă ai gătit carnea prea mult și carnea s-a uscat, asocierea cu un sos pe bază de brânză, smântână sau iaurt revigorează gustul de piept de pui. Acest truc promite gusturi bune.

Dacă a rămas carne de pui după o masă, ea poate fi integrată în meniul unei ciorbe de pui. Pieptul reîncălzit va avea o carne uscată. Adăugat la sfârşitul unei ciorbe, îşi va reface suculenţa.

Pieptul de pui rezistă în congelator pe termen nedefinit, pieptul de pui nu trebuie îngheţat pentru mai mult de trei luni.

Citeste si: Trei moduri în care poți prepara mâncăruri delicioase și sănătoase cu quinoa

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si