Delicatesă pentru sărbători

Această rață friptă are carne delicioasă și suculentă, o piele crocantă și este glazurată cu miere pentru a oferi cărnii un aspect frumos prăjit. Rețetă de mâncare principală de vacanță perfectă sau ceva ce puteți face oricând pentru o ocazie specială.

cum se gătește rața
cum se gătește rața

Este o mâncare excelentă, perfectă pentru orice ocazie specială, iar odată cu sărbătorile care vin, această rață friptă va arăta excelent în orice meniu de cină de Ziua Recunoștinței sau ca idee de cină de Crăciun și Revelion.

Apropo, glazura cu miere-balsamic din această rețetă oferă doar un aspect crocant și frumos pielii. Rața dumneavoastră va avea o aromă foarte condimentată și suculentă din usturoiul și lămâia pe care le veți pune în cavitatea raței. 

Rața va fi prăjită la cuptor la 350 F pentru un total de 3 ore și, în plus față de rața frumoasă, veți ajunge cu o mulțime de grăsime de rață pe care vă recomand să o economisiți și să o folosiți pentru prăjirea legumelor, cartofilor și chiar gătește ouăle cu micul dejun!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Dacă folosiți rață congelată, asigurați-vă că este complet dezghețată (dezghețată în frigider pentru câteva zile). Scoateți măruntaiele din interiorul raței.

Clătiți rața, în interior și în exterior, cu apă rece. Uscați cu prosoape de hârtie,

Așezați rața pe suprafața de lucru. Scorați pielea raței pe partea pieptului, asigurându-vă că tăiați doar pielea, fără a ajunge la carne. Puneți 5 căței de usturoi și felii de lămâie mărunțite în interiorul cavității raței (acestea sunt doar pentru aromă, nu pentru mâncare- le veți arunca după gătit).

Rața va avea pielea la ambele capete- pliați pielea spre interior, pentru a ține usturoiul și lămâia înăuntru.

Legați picioarele de rață cu sfoară de măcelar sau sfoară de măcelar folie de aluminiu pliată.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

cum se gătește rața
cum se gătește rața

Așezați pieptul de pasăre cu fața în sus pe o tigaie mare de prăjit cu un raft (tigaia de prăjire ar trebui să aibă un raft de prăjire pentru a ridica rața din fundul tigaiei și pentru a permite grăsimii să se scurgă sub rață).

Veți prăji rața în total 3 ore la 350 F. Aceste 3 ore de prăjire sunt împărțite în 4 bucăți distincte de timp (1 oră cu pieptul în sus+ 40 de minute cu pieptul în jos+ 40 de minute cu pieptul în sus periat cu balsamic- amestec de lămâie+ 40 de minute cu pieptul în sus periat cu amestec de miere-balsamic).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si