Angajații și studenții Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca au pregătit o mulțime de flori de sezon pentru cei care vor să-și amenajeze grădinile și balcoanele.

Begoniile sunt ușor de cultivat și de întreținut 

Ing. Dr. Gelu Moldovan, profesor USAMV Cluj-Napoca: ”Avem o gamă destul de variată de mușcate din 3 specii diferite, însumând 18 variante de culoare, mușcate franțuzești, mușcate curgătoare și clasice.

Pe lângă astea mai avem câteva plante care se plantează în solul grădinii cum ar fi crăițele, begoniile, florile de miere, florile de piatră.”

Florile nu sunt doar colorate, dar și foarte parfurmate, iar clienții și-au făcut apariția încă din prima zi când au fost puse la vânzare.

Client: ”Am cumpărat mușcate și ceva un fel de petunii. Foarte fain, prima data când vin și abia aștept să le pun.”

Mușcata este una dintre cele mai nepretenţioase plante

Mușcatele sunt la mare căutare în această perioadă. Acestea înfrumusețează locul indiferent că sunt ținute în interior sau afară. Specialiștii spun că aceste plante nu au nevoie de o îngrijire specială, dar trebuie plantate într-un ghiveci mai mare imediat după cumpărare pentru că în recipientele de creștere nu pot supraviețui prea mult.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ing. Dr. Gelu Moldovan, profesor USAMV Cluj-Napoca: ”Volumul de sol este mic, stresul hidric este foarte mare pe ele, se termină repede apa din sol, prin urmare trebuie mutate fie în jardinière, fie în ghivece clasice.

De exemplu, pentru mușcate este nevoie de măcar 3 litri de volum să ajungă la nivelul rădăcinii. Binînțeles apa e necesară și ca să fie frumoase este nevoie de fertilizare suplimentară, care asigură necesarul de hrană pentru plantă.”

Florile ornamentale de la serele Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca au prețuri cuprinse între 2,50 lei și 10 lei/ ghiveci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si