Close sidebar
Close sidebar

Cum se manifestă tulpina Delta, noua mutație contagioasă a coronavirusului

Tulpina Delta a virusului SARS CoV-2, care a fost depistată în India, este cea mai contagioasă variantă de până în prezent. Ce simptome grave provoacă această nouă mutație a coronavirusului?

Alina Raducu,

Cum se manifestă tulpina Delta, noua mutație contagioasă a coronavirusului [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai mulți medici spun că tulpina Delta a coronavirusului ar provoca forme mai severe ale bolii COVID-19, potrivit Bloomberg.

Ce simptome provoacă noua tulpină Delta a virusului SARS Cov-2?

Noua variantă de coronavirus se poate manifesta prin: deficiențe de auz, tulburări gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă, simptome pe care le-au avut până acum pacienții COVID, au fost asociate de medicii din India de variantă Delta.

În Anglia și Scoția, primele dovezi sugerează că tulpina – care a devenit dominantă acolo- prezintă un risc mai mare de spitalizare.

Cum se manifestă tulpina Delta, noua mutație contagioasă a coronavirusului [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)

Tulpina Delta mai este cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, fiind răspândită în peste 60 de țări

Aceasta s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni si totodată din aceasta cauza au fost impuse restrictii de călătorie din Australia până în SUA.

De asemenea, în Singapore s-a constatat că noua varianta a coronavirusului denumita Delta a reprezentat 95% din cazurile locale de SARS Cov-2 legate de noile variante.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 15 iunie. Aproape 100 de decese raportate azi de autorități

„Avem nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a analiza dacă aceste simptome clinice mai noi sunt legate sau nu de B.1.617”,

a declarat Abdul Ghafur, medic de boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai. Ghafur a mai precizat  că are mai mulți pacienți COVID cu simptome de diaree decât în primul val al pandemiei.

„Anul trecut, am crezut că am învățat lucruri despre noul nostru inamic, dar acesta s-a schimbat. Acest virus a devenit foarte imprevizibil”, a afirmat medicul Ghafur.

Printre simptomele cu care se confruntă pacienții COVID-19 în India sunt: durerea de stomac, greața, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare, pierderea auzului și durerile articulare, potrivit unor date a șase medici din India. Totodată variantele Beta și Gamma depistate pentru prima dată în Africa de Sud și în Brazilia nu au provocat afecțiuni neobișnuite, conform unui studiu al unor cercetători de la Universitatea din New South Wales.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totodată, unii dintre pacienții afectați de varianta Delta au dezvoltat microtromboze, mici cheaguri de sânge foarte grave care au dus la moartea țesuturilor afectate și la dezvoltarea cangrenei, a declarat Ganesh Manudhane, cardiolog din Mumbai. Două dintre aceste cazuri au dus chiar la amputarea unor degete și a unui picior.

„Am văzut trei-patru cazuri pe tot parcursul anului trecut, iar acum este un pacient pe săptămână”, a mai adăugat Manudhane.

Citeste si: Noua tulpină Delta a coronavirusului. Ar putea aduce probleme în toamnă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI