Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat duminică seara adresa site-ului de unde, de la 1 iulie, va putea fi descărcat certificatul verde COVID, necesar mai ales în cazul călătoriilor în străinătate.

„Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură”, a spus Andrei Baciu la Digi24.

Citeste si: Florin Cîțu, mesaj după 0 cazuri noi de Sars-Cov-2 în București. Ce a transmis premierul

Certificatul verde COVID, esențial pentru călătoriile în afara țării

„Existența acestui certficat digital european facilitează, practic, transportul și călătoria în interiorul spațiului european”, a precizat secretarul de stat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Andrei Baciu a mai spus că guvernul pregătește legislația aferentă și că vor exista și alte modalități prin care cetățenii vor putea ajunge în posesia documentului- va putea fi luat și de la direcțiile de sănătate publică, de la medicii de familie.

Se va organiza, totodată, un call center, dar și un grup de soluționare pentru probleme neprevăzute care ar putea apărea și pentru eventuale excepții.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2

Ce conține certificatul COVID

Certificatul COVID va dovedi că am trecut prin boală, că avem imunitate, că ne-am vaccinat sau că avem un test negativ la boală.

"Totul se rezumă la un cod QR, care va putea fi scanat și va facilita trecerea la frontieră", a precizat oficialul român.

Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS și ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Citeste si: Coronavirus ucide fără milă. 3,9 de milioane de oameni au murit

Ai nevoie de cont pe platforma online

Cei care intră pe platforma certificat-covid.gov.ro  trebuie să-ș facă un cont cu o adresă de email și vor primi un link pentru a li se verifica identitatea.

O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește. Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situațiile mai sus enumerate, a precizat Andrei Baciu la Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si