Președintele Klaus Iohannis  a declarat că au fost discutate „măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situații de criză majoră” și că țara este gata „să facă față oricăror consecințe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia și Ucraina ”.

În ce moment ar putea intra România în război cu Rusia

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune că România, ca membră NATO, nu este în situația de a intra în război. El a fost întrebat dacă bărbaţii români, în special cei tineri, ar trebui să se teamă că vor fi încorporaţi, în contextul situaţiei din regiune.

Cum se pregătește România pentru un eventual război cu Rusia

Cum se pregătește România pentru un eventual război cu Rusia

[Sursa foto: Facebook]

„Nu ar trebui să fiţi îngrijorați deloc şi vreau să vă aduc câteva argumente foarte pragmatice, în primul rând pentru că România, ca membră a unui sistem defensiv puternic, cel mai puternic, care este NATO, în acest moment nu este situaţia de a intra în război.''

Citeste si: Mesajul Secretarului general NATO pentru Vladimir Putin: "Nu căutăm conflict cu Rusia"

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a adus argumente prin care românii să înțeleagă că nu sunt amenințați, precizând că „România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile”, că „statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă” și că românii nu au de ce să se teamă, mai ales că țara nu se va lăsa atrasă în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Cum se pregătește Armata Română pentru un eventual război cu Rusia

Armata română dispune de 73.350 de militari activi și 50.000 de rezerviști. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Forțele terestre dispun de 943 de tancuri și 1.369 de blindate, iar cele aeriene, 26 de avioane de vânătoare, 12 de transport, 41 de antrenament și 62 de elicoptere.

Forța navală a României este compusă din 3 fregate, 4 corvete și 3 nave de patrulare.

Cum se pregătește România pentru un eventual război cu Rusia

Cum se pregătește România pentru un eventual război cu Rusia

[Sursa foto: Facebook]

Topul Global Firepower arată că, în prezent, statul român este a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a a NATO.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat la Guvern așa numita task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, care prevede monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice.

Practic, Armata României s-a mobilizat pentru coordonarea „forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totuși, Sistemul Național de Alertă Teroristă, care este afișat pe site-ul Serviciului Român de Informații, a rămas fixat pe culoarea albastră, ceea ce înseamnă „precauție”, adică „există risc de producere a unui act de terorism, dar probabilitatea de comitere a acestuia este scăzută”

Citeste si: Mesajul Secretarului general NATO pentru Vladimir Putin: "Nu căutăm conflict cu Rusia"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si