Close sidebar
Close sidebar

Cum se prepară cârnații în alte țări. Rețete inedite

Sarbatorile de iarna se apropie si odata cu ele casa se va umple de aromele bunatatilor preparate in aceasta perioada. De la cozonac pana la leber sau toba, bucatele de Craciun fac deliciul meselor de sarbatori. Un loc special in bucataria romaneasca il au carnatii. Picanti, afumati sau mai grasi, carnatii sunt nelipsiti de pe mesele de Craciun, iar prepararea lor in casa este un obicei care se transmite din generatie in generatie.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe cat sunt de gustosi, pe atat de raspanditi sunt carnatii. Iar bucatariile din intreaga lume cunosc felurite moduri de preparare pentru acest produs savuros. Afla din acest articol cum se prepara carnatii in alte tari si lasa-te inspirat, pentru a-i prepara singur de sarbatori.

Cum se prepara carnatii in Romania

Prepararea carnatilor acasa incepe cu alegerea carnii, in functie de cat de gras vrei sa fie produsul final.

Majoritatea retetelor indica o proportie de 80% pe 20% carne si slanina. Pentru a obtine exact consistenta dorita, este de preferat sa nu cumperi carnea gata tocata. ci sa o toci acasa. 

Poți cumpăra masina de tocat carne de la Carrefour la preturi foarte bune, deci va fi foarte simplu sa obtii carne proaspata pentru carnati chiar la tine acasa. Carnatii se fac din carnea tocata si mixul de condimente care le da savoarea.

In Romania se pune usturoi, piper negru macinat, boia si uneori chimen. Umplutura se pune apoi in mate de porc bine spalate si se lasa la uscat sau la afumat.

Cum se prepara chorizo, cel mai popular carnat din Spania

In Spania, exista doua categorii de carnati: salchichas- care se consuma gatiti- si embutidos- care se consuma ca atare. Dintre embutidos sunt foarte cunoscuti carnatii chorizo, salchichon sau sobrasada.

Acestia se prepara cu carne de porc, la care se adauga orez, usturoi, paprika si alte condimente. Carnatii care contin paprika sunt de culoare rosie si sunt de obicei prajiti. Alte tipuri de carnati, albi, se consuma prajiti sau fierti in vin.

Carnati din ficat, in Ungaria

Carnatii din Ungaria se numesc kolbasz atunci cand sunt afumati, dar pot avea denumiri specifice, in functie de regiunea in care sunt preparati.

Unul dintre cele mai populare tipuri de carnati din Ungaria este cel preparat din orez si ficat si se numeste Majas Hurka.

Carnati din vita sau oaie, in Turcia

In Turcia, carnatii sunt facuti in general din carne de vita. Sujuk este unul dintre cele mai populare tipuri de carnati din aceasta tara. De obicei, umplutura este din vita, asezonata cu usturoi si piper si invelita intr-o membrana care nu se mananca. Sujuk se consuma cruzi sau afumati, au un gust picant si se aseamana cu salamul italian pepperoni. Variatiile la reteta originala pot contine carne de curcan, oaie sau chiar pui, dar niciodata porc.

Carnati din porc, in Thailanda

In Thailanda exista multe tipuri de carnati, in functie de regiunea in care te afli. In nordul Thailandei este foarte popular un carnat numit sai ua, preparat din carne tocata de porc, asezonata cu pasta curry si ierburi aromatice proaspete. Acest tip de carnat se consuma cu orez si legume proaspete. Un alt tip de produs foarte popular sunt carnatii naem, facuti din carne de porc fermentata, care se consuma crud-uscat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Carnatii sunt un preparat intalnit in aproape toate bucatariile lumii, datorita versatilitatii lor si a usurintei cu care pot fi preparati. Indiferent daca sunt facuti cu carne de porc, vita, oaie sau pasare, savoarea carnatilor sta de fapt in mixul de condimente folosit pentru a-i asezona.

In functie de tara de origine, acest mix difera destul de mult, astfel ca pe intreg mapamondul exista o mare varietate de carnati si de gusturi. Din Germania, pana in Thailanda sau Vietnam, carnatii vor fi intotdeauna un fel de mancare extrem de apreciat. Aminteste-ti acest lucru anul acesta cand ii prepari pentru masa de Craciun!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI