In articol:
- Cum se prepara carnatii in Romania
- Cum se prepara chorizo, cel mai popular carnat din Spania
- Carnati din ficat, in Ungaria
- Carnati din vita sau oaie, in Turcia
- Carnati din porc, in Thailanda
Cum se prepara carnatii in Romania
Prepararea carnatilor acasa incepe cu alegerea carnii, in functie de cat de gras vrei sa fie produsul final.
Poți cumpăra masina de tocat carne de la Carrefour la preturi foarte bune, deci va fi foarte simplu sa obtii carne proaspata pentru carnati chiar la tine acasa. Carnatii se fac din carnea tocata si mixul de condimente care le da savoarea.
Cum se prepara chorizo, cel mai popular carnat din Spania
In Spania, exista doua categorii de carnati: salchichas- care se consuma gatiti- si embutidos- care se consuma ca atare. Dintre embutidos sunt foarte cunoscuti carnatii chorizo, salchichon sau sobrasada.
Carnati din ficat, in Ungaria
Carnatii din Ungaria se numesc kolbasz atunci cand sunt afumati, dar pot avea denumiri specifice, in functie de regiunea in care sunt preparati.
Carnati din vita sau oaie, in Turcia
In Turcia, carnatii sunt facuti in general din carne de vita. Sujuk este unul dintre cele mai populare tipuri de carnati din aceasta tara. De obicei, umplutura este din vita, asezonata cu usturoi si piper si invelita intr-o membrana care nu se mananca. Sujuk se consuma cruzi sau afumati, au un gust picant si se aseamana cu salamul italian pepperoni. Variatiile la reteta originala pot contine carne de curcan, oaie sau chiar pui, dar niciodata porc.
Carnati din porc, in Thailanda
In Thailanda exista multe tipuri de carnati, in functie de regiunea in care te afli. In nordul Thailandei este foarte popular un carnat numit sai ua, preparat din carne tocata de porc, asezonata cu pasta curry si ierburi aromatice proaspete. Acest tip de carnat se consuma cu orez si legume proaspete. Un alt tip de produs foarte popular sunt carnatii naem, facuti din carne de porc fermentata, care se consuma crud-uscat.
Carnatii sunt un preparat intalnit in aproape toate bucatariile lumii, datorita versatilitatii lor si a usurintei cu care pot fi preparati. Indiferent daca sunt facuti cu carne de porc, vita, oaie sau pasare, savoarea carnatilor sta de fapt in mixul de condimente folosit pentru a-i asezona.
In functie de tara de origine, acest mix difera destul de mult, astfel ca pe intreg mapamondul exista o mare varietate de carnati si de gusturi. Din Germania, pana in Thailanda sau Vietnam, carnatii vor fi intotdeauna un fel de mancare extrem de apreciat. Aminteste-ti acest lucru anul acesta cand ii prepari pentru masa de Craciun!
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro