In articol:
Statul pe scaun poate provoca dureri de spate, care se datorează unei poziții incorecte. Cum ar trebui să stăm pe scaun, pentru a evita durerea?
Cum se stă corect pe scaun
Fizioteratpeutul Alexandru Ilie a explicat că presiunea exercitată pe coloana lombară crește cu până la 80% în momentul în care stăm așezați, față de momentele în care stăm în picioare.
De exemplu, în momentul în care o persoană care cântărește 100 de kg se pune în poziție sezândă, la nivelul vertebrelor lombare și sacre, presiunea exercitată asupra coloanei poate ajunte la 140-150 de kg, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.
Citește și: VIDEO Produsele de post, pline de E-uri. Medicii trag un semnal de alarmă: consumul pe termen lung poate avea efecte ireversibile
În aceste condiții, durerile de spate ajung uneori să fie inevitabile. Fizioterapeutul a dezvăluit că, dacă poziția sezândă este corectă, durerile de spate pot fi prevenite sau chiar să dispară.
Citeste si: DN 1 este blocat din cauza ninsorilor abundente, iar mașinile au rămas înțepenite în zăpadă. Meteorologii au emis cod roșu de viscol în șapte județe din țară- kanald.ro
Citeste si: Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?- wowbiz.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Alexandru Ilie a explicat că o poziție corectă pe scun este atunci când spatele este ușor împins spre spate, ideal la un unghi de 105-110 grade. În această poziție, stresul exercitat pe zona lombară este redus, fiind o poziție comfortabilă pentru coloană.
De asemenea, un sfat oferit de fizioterapeutul Alexandru Ilie este de a schimba constant poziția. De exemplu, cea mai bună poziție de stat la birou este următoarea. Se recomandă schimbarea poziției prin alternarea statului pe scaun cu ridicarea, cu o minge de gimnastică pentru a se așeza sau un scaun cu spătar înalt.
Citește și: VIDEO Iarna a venit în forță în România. Ninge abundent în mai multe zone din țară
„Schimbarea frecventă a poziției contribuie la reducerea stresului de pe coloană și previne rigidizarea mușchilor și a articulațiilor”, a declarat fizioterapeutul Alexandru Ilie în cadrul unei emisiuni.