Astfel ca o tava aleasa in mod potrivit poate sa faca o diferenta notabila in modul in care mancarea este prezentata, in conditiile in care este carata mancarea sau bautura pana la client si in felul in care imaginea este definita.
Tavile de servire sunt utilizate atat pentru aducerea felurilor de mancare pe masa, cat si pentru servirea lor in anumite situatii. Este important sa existe vase si produse pentru servirea mesei care sa fie conforme cu nevoile si targetul afacerii ca intreg.
Materiale si tipuri de tavi de servire
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Exista mai multe tipuri de tavi de servire pentru restaurante. De exemplu, cei de la RoseHome ofera o gama de astfel de tavi pe site-ul lor. Ele sunt impartite conform materialelor si formelor.
Materialele din care pot sa fie realizate tavile pentru servire sunt:
- Plastic: acest material este rezistent la spalari intense si la folosire zilnica. Tavile de acest gen sunt potrivite pentru fast-food si pentru cantine sau alte zone lejere ca imagine descrisa.
- Fibra de sticla: fiind ceva mai scumpe decat cele de plastic, tavile din fibra de sticla aduc si o rezistenta sporita.
- Lemn: aceste tavi sunt potrivite pentru ceainarie, cafenea sau restaurant. Ele aduc un stil atemporal sau chiar elegant. Pot sa fie si usor decolorate, fiind astfel potrivite pentru un aspect vechi.
- Otel galvanizat: acesta ofera suport bun si rezistenta.
- Email: ofera un look retro si industrial, care aduce locatiei un target tanar sau modern.
- Otel: aceasta are o rezistenta in timp foarte mare si arata bine intr-un design modern, industrial, eclectic.
Tipurile de tavi pot fi:
- Tavi care au material ce impiedica alunecarea: acestea sunt potrivite atunci cand sunt carate anumite pahare sau farfurii, boluri ce pot sa piarda alimentele din interior.
- Tavi de design: acestea sunt construite pentru a aduce plus valoare localului prin aspect.
- Tavile cu manere: acestea sunt potrivite in cafenele si ceainarii pentru aducerea bauturilor intr-un mod clasic, rafinat.
- Tavile cu portionare: acestea au delimitate cateva compartimente in care se pune direct mancarea pentru a fi servita.
Avantajele folosirii unor tavi pentru servirea mesei
Atunci cand sunt utilizate tavile potrivite pentru restaurant sau cafenea, bar, ceainarie, hotel, etc, exista si anumite avantaje:
- Aspectul ingrijit;
- Modul in care personalul angajat poate sa aduca mai multe farfurii sau produse la masa;
Imaginea tavii poate sa corespunda cu tematica generala a afacerii, contribuind la o unitate vizuala; - Alimentele pot sa fie transportate in siguranta pe tot parcursul drumului de la zona de bucatarie sau bar pana la client.