Nu este absolut deloc greu, insa trebuie sa te apuci chiar azi de aceste chestiuni( vei citi despre ele chiar mai jos), pentru ca pana pe 10 aprilie nu mai sunt decat cateva zile. Haide sa nu mai pierdem nici noi timpul si sa ne concentram asupra modului prin care poti introduce in programul de vacanta a celui mic cateva mici reguli extrem de importante:

Ora de culcare

Este unul dintre cele mai greu de infruntat aspecte, odata cu reinceperea scolii. Celor mici, dupa o binemeritata vacanta, le va veni foarte greu sa se culce( si mai ales sa se trezeasca). De aceea, inca din timpul vacantei de Paste, trebuie sa ii impui o anumita ora de culcare, pe care sa o respecte mai ales in ultimele zile de vacanta. Astfel, celui mic ii va fi mult mai usor sa adoarma si sa se trezeasca in primele zile de scoala, iar randamentul sau la ore va fi mult mai ridicat.

Teme si lectii

Daca cel mic are lectii de facut pentru vacanta de Paste, este extrem de important sa le faca. Nu sunt neaparat o tortura impusa de invatatoare sau de profesori, ci au un scop extrem de logic: ii tin activi pe cei mici, chiar si in timpul vacantelor, fiindu-le mult mai usor sa se acomodeze din nou cu scoala, odata cu inceperea orelor de curs.

Dupa ce sarbatorile pascale au trecut, este timpul ca cel mic sa deschida iarasi cartile si manualele. Nu trebuie impus un program draconic, ci unul prin care cel mic se reobisnuieste treptat cu orele de curs si materia pe care o va parcurge in continuare.

Alaturi de colegi

Vacantele inseamna, printre altele, si departarea de ceilalti colegi. De aceea, atunci cand scoala reincepe, revede rea cu acestia poate fi destul de stanjenitoare.

Daca vrei ca micutul tau sa se intoarca la scoala cu placere, alaturi de ceilalti colegi de varsta sa, poti face astfel incat ei sa se vada chiar din timpul vacantei. Cu alte cuvinte, lasa-l pe cel mic sa ii cheme acasa pe colegii sai de clasa, pentru a se juca si a sta impreuna. Un joc Lego Ninjago sau cateva ore in fata calculatorului vor sparge orice bariera de comunicare dintre acestia, atunci cand scoala va reincepe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iata cum te poti asigura ca cel mic va resimti mult mai usor trecerea de la vacanta la scoala. Nu trebuie altceva decat putina vointa din partea sa, peste care sa presari putina( nu multa) autoritate. Chiar daca ii este greu sa inteleaga ca toate acestea sunt in beneficiul sau, cel mic se va simti mult mai bine, odata cu inceperea scolii, in cazul in care imbratisati acest program de vacanta.

Insa trebuie sa tii cont si de cel mai important aspect al acestor zile: timpul sau liber. Nu ii inunda vacanta cu materii si teme, ci incearca intr-un mod cat mai subtil posibil sa ii mentii aprins beculetul care anunta reinceperea scolii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si