Cum te fereşti de rechini când înoţi în largul mării?
Probabil unul dintre cele mai înspăimântătoare animale, rechinul a făcut de-a lungul timpului numeroase victime. Iată câteva sfaturi despre cum să te ferești de rechini atunci când înoți în largul mării!
Studiile au arătat că rechinul sau orice alt animal marin nu consideră omul o pradă naturală.
Astfel, va ataca dacă se va simți amenințat, dacă dintr-un motiv oarecare te va considera prada sa naturală sau dacă vei încerca să îl ataci.
Primul pas pentru a fi ferit de atacul rechinilor în timp ce înoți este să stai în afara apei cât timp aceștia se hrănesc. Multe specii de rechini se află în apropierea țărmului în timpul orei de amurg, de zor și de noapte. Astfel că nu este recomandat să înotați în aceste perioade.
Asigurați-vă că plaja unde urmează să înotați este patrulată de salvamari și există lume în caz de urgență. Acest lucru poate face diferența.
Când alegeți să înotați în largul mării mergeți în grupuri. Rechinii sunt prădători și vor căuta prada izolată decât pe cea din mulțime.
Aveți grijă să nu sângerați. În general rechinii observă acest lucru, este nevoie de o singură picătură pentru ca ei să observe.
Evită să porți hainele colorate
Evitați zonele de canale și cele unde apa este întunecată. Zonele unde apa nu oferă o vizibilitate bună pot determina animalele să confunde oamenii cu prada normală.
Nu înota într-un stil agresiv, acest lucru poate determina un atac din partea animalelor.
Nu purta haine colorate care să atragă atenția și bijuterii strălucitoare.
Rechinii văd aceste detalii destul de bine și vor fi atrași de contrast. Purtați o singură culoare.
Dacă vezi că peștii și țestoasele care înoată în jurul tău se îndepărtează rapid, atunci acesta poate fi un semn al apropierii rechinilor.
Cele mai vulnerabile puncte de pe corpul unui rechin sunt branhiile, nasul și ochii. Salvatorii cu experiență recomandă încercarea de a lovi exact în aceste zone atunci animalul când atacă, dar este important de știut că acest lucru este dificil.
În general, rechinii folosesc următoarele tactici: provoacă o mușcătură, apoi așteaptă calm ca victima să își piardă puterea, pentru a putea continua atacul cu calm.
Încercările persoanei atacate de a se preface că este moartă duc la rezultatul exact opus.