Cum să te ferești de rechini. Deși poate părea greu de crezut înotul și navigarea în largul mării pot avea loc în siguranță. Cu toate că niciun sfat nu este 100% sigur, iată cum poți reduce riscul de a fi atacat de un rechin!

rechini

Cum să te ferești de rechini atunci când înoți în largul mării?

[Sursa foto: PixaBay]

Cum să te ferești de rechini?

Studiile au arătat că rechinul sau orice alt animal marin nu consideră omul o pradă naturală.

Astfel, va ataca dacă se va simți amenințat, dacă dintr-un motiv oarecare te va considera prada sa naturală sau dacă vei încerca să îl ataci.

Primul pas pentru a fi ferit de atacul rechinilor în timp ce înoți este să stai în afara apei cât timp aceștia se hrănesc. Multe specii de rechini se află în apropierea țărmului în timpul orei de amurg, de zor și de noapte. Astfel că nu este recomandat să înotați în aceste perioade.

Asigurați-vă că plaja unde urmează să înotați este patrulată de salvamari și există lume în caz de urgență. Acest lucru poate face diferența.

Citeste si: Atacuri rechini Egipt 2022: Filmul tragediei de la Marea Roşie

Nu lua animalele de companie, pot fi atacate de rechini, iar mai apoi aceștia pot ataca și oamenii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Când alegeți să înotați în largul mării mergeți în grupuri. Rechinii sunt prădători și vor căuta prada izolată decât pe cea din mulțime.

Aveți grijă să nu sângerați. În general rechinii observă acest lucru, este nevoie de o singură picătură pentru ca ei să observe.

rechini

Cum să te ferești de rechini atunci când înoți în largul mării?

[Sursa foto: PixaBay]

Evită să porți hainele colorate

Evitați zonele de canale și cele unde apa este întunecată.

Zonele unde apa nu oferă o vizibilitate bună pot determina animalele să confunde oamenii cu prada normală.

Nu înota într-un stil agresiv, acest lucru poate determina un atac din partea animalelor.

Nu purta haine colorate care să atragă atenția și bijuterii strălucitoare. Rechinii văd aceste detalii destul de bine și vor fi atrași de contrast. Purtați o singură culoare.

Dacă vezi că peștii și țestoasele care înoată în jurul tău se îndepărtează rapid, atunci acesta poate fi un semn al apropierii rechinilor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Trăiesc rechini în Marea Neagră? Informaţii mai puţin ştiute despre "Câinii de mare"

Cele mai vulnerabile puncte de pe corpul unui rechin sunt branhiile, nasul și ochii. Salvatorii cu experiență recomandă încercarea de a lovi exact în aceste zone atunci animalul când atacă, dar este important de știut că acest lucru este dificil.

În general, rechinii folosesc următoarele tactici: provoacă o mușcătură, apoi așteaptă calm ca victima să își piardă puterea, pentru a putea continua atacul cu calm.

Încercările persoanei atacate de a se preface că este moartă duc la rezultatul exact opus.

Citeste si: VIDEO| Româncă ucisă de rechin într-o stațiune de lux din Egipt


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si