„Vaccinarea cu a treia doză începe mâine dimineață (marți, 28 septembrie- n.red). De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă. În această noapte va fi activată și platforma de programare unde poți să vezi toate centrele și să-ți alegi un loc.

Doze avem, a declarat secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Programare vaccinare anti-COVID în platformă pentru doza a treia

Potrivit CNCAV, platforma RoVaccinare permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare.

Astfel, programările se pot face pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. 

CNCAV a mai precizat că toate persoanele vaccinate deja împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa pentru administrarea dozei de rapel (booster), chiar dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare.

Cum te programezi pentru a treia doză de vaccin anti-COVID?

Cum te programezi pentru a treia doză de vaccin anti-COVID?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care sunt restricțiile pentru persoanele vaccinate COVID-19 si nevaccinate, în localitățile cu rata de incidență mare

Cum poți să te programezi pentru a treia doză de vaccin împotriva COVID-19?

Programarea pentru vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Totodată, cei vaccinați vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Pentru a te programa pentru a treia doză de vaccin anti-COVID pe plantforma special concepută în acest sens, poți accesa link-ul: programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login. 

Cum te programezi pentru a treia doză de vaccin anti-COVID?

Cum te programezi pentru a treia doză de vaccin anti-COVID?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum se descarcă Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul în restaurante și evenimente culturale

Doza a treia de vaccin anti-COVID este recomandată, în special:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Astfel, administrarea celei de-a treia doze de vaccin este permisă și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Important de menționat este că, doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Așadar, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) evaluează rapelul vaccinului împotriva Covid-19 al Moderna


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si