Padurile ocupa peste 70 la suta din suprafata Parcului Natural Gradistea Muncelului–Cioclovina, o rezervatie care cuprinde mai mult de 38.000 de hectare, in Muntii sureanu. Parcul natural se intinde pe teritoriul administrativ al comunelor Pui, Orastioara de Sus si Bosorod, iar cele cateva sate de pe raza lui sunt risipite pe munte, ori insirate pe vaile unor parauri. Mai multe dintre catunele aflate in aria parcului natural nu au curent electric, apa sau canalizare, iar drumurile lor sunt greu accesibile iarna, insa oamenii sunt obisnuiti cu acest mod de viata.
 
Catunele depopulate din jurul cetatilor dacice David locuieste in Pietroasa, un catun invizibil pe harta judetului Hunedoara, in vecinatatea cetatii Blidaru. Pentru ca nu sunt drumuri pana la casa lui, situata intr-o vale, inconjurata de ruinele mai multor case parasite, omul a sapat singur un drumeag, pana la poteca din apropierea cetatii Blidaru.
 
"Au fost vremuri in care eram vizitat doar de ursi, lupi si alte vietati care se ascund prin padure si dau tarcoale la animale si la porumbul din gradina", a povestit David. 
 
 
 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si