Cum trebuie să arate un contract de închiriere apartament și ce trebuie să conțină
Contractul de închiriere a unui apartament cuprinde beneficii, dar și obligații bine stabilte ale ambelor părți.
Contractul de închiriere a unui apartament cuprinde beneficii, dar și obligații bine stabilte ale ambelor părți. Acest act vă poate asigura niște avantaje de care este posibil să aveți nevoie, la un moment dat, din postura de chiriaș, dar și anumite aspecte care vă pot băga la cheltuieli dacă încălcați termenii contractului și responsabilitățile.
Iată cum arată și ce trebuie să conțină un contract de închiriere a unui apartament:
- datele de identificare ale proprietarului și ale chiriașului.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- obiectul contractului, respectiv închirierea unui apartament.
- durata contractului.
- suma pe care o va plăti chiriașul, dar și modalitatea de plată a chiriei.
- obligațiile și drepturile proprietarului.
- obligațiile și drepturile chiriașului.
Pe lângă aceste aspecte de bază, în contract mai pot fi trecute și diverse alte puncte, cum ar fi în situația în care cel care oferă spre închiriat îți spune că ai loc de parcare, iar acesta trebuie să se regăsească și în contract, menționând amplasamentul lui. De
asemenea, în cazul în care se sparge o țeavă sau apartamentul are nevoie de anumite reparații, de care nu sunteți vinovat, proprietarul trebuie să suporte costurile. Dacă proprietarul vrea să eliberați apartamentul înainte de încheierea perioade i pe care s-a semnat contractul, este obligat să vă anunțe cu cel puțin 30 zile înainte.De cele mai multe ori, proprietarul vă va cere să plătiți o garanție, aceasta fiind de obicei egală cu suma pe care o veți plăti pentru chiria pe o lună. În acest fel, proprietarul se asigură că nu va fi nevoit să plătească din buzunarul propriu diferitele lucruri care se vor strica din cauza chiriașului. Garanția se returnează chiriașului, în momentul în care acesta pleacă din apartament, dacă nu a provocat nicio daună.