Close sidebar
Close sidebar

Cum va arăta piața muncii în 2022: Multe companii constată că salariații lor au dificultăți emoționale

Un sondaj realizat pe o platformă de recrutare online arată că peste 60% dintre români speră că anul 2022 va fi mai bun în ceea ce privește locul de muncă. Șapte din zece români consideră că 2021 a fost mai dificil decât primul an de pandemie din punct de vedere al provocărilor personale și profesionale.

Alexandra Bercea,

Cum va arăta piața muncii în 2022: Multe companii constată că salariații lor au dificultăți emoționale

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru cei mai mulți angajați,  prioritățile pentru 2022, la serviciu, sunt să evolueze, să fie promovați și să primească o mărire salarială. Alții și-au propus să-şi găsească un loc de muncă mai bun, care să le pună mai bine în valoare experienţa şi abilităţile şi să le ofere mai multă satisfacţie.

Citeste si: Zile libere de Crăciun 2021. Când se întorc românii la muncă?

Starea emoțională a angajaților a fost afectată

Raluca Pârvu, specialist în resurse umane, a declarat că în ceea ce privește piața muncii în anul care vine, "oamenii s-au obișnuit să lucreze de unde pot, s-au adaptat, dar starea lor emoțională a fost afectată".

Multe companii mari constată că salariații lor au dificultăți de ordin emoțional.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Li se oferă terapie sau consiliere psihologică. Aceste facilități sunt oferite chiar de angajatori, pentru a nu îi pierde.

De aceste servicii au beneficiat maximum o treime dintre salariații din companiile mari. Furnizorii de servicii medicale au oferit și aceste structuri de sprijin cu psihologi, terapeuți, care intervin și 24 de ore, au apărut dintr-o dată nevoi absolut inedite de la salariați, de a cere sprijin chiar și în miez de noapte pentru problemele pe care le au.

Citeste si: VIDEO| Străinii angajați, mulțumiți în România

Modul în care au loc recrutările reprezintă o problemă

Specialistul în resurse umane a declarat că o problemă este legată și de modul în care au loc recrutările. Este mult mai greu să convingi din fața unui ecran decât dacă ai fi față în față cu un angajator.

"În 2022 vorbim de multe incertitudini, ne-am dori să ne întoarcem la birouri, dar reticența ambelor părți este destul de mare. Va fi însă probabil mai echilibrat decât 2021. A intervenit și un salt revoluționar de digitalizare în multe companii"

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre acordarea voucherelor de testare care va oferi agenților economici adaptare la introducerea certificatului verde

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI