In articol:
- Starea emoțională a angajaților a fost afectată
- Modul în care au loc recrutările reprezintă o problemă
Pentru cei mai mulți angajați, prioritățile pentru 2022, la serviciu, sunt să evolueze, să fie promovați și să primească o mărire salarială. Alții și-au propus să-şi găsească un loc de muncă mai bun, care să le pună mai bine în valoare experienţa şi abilităţile şi să le ofere mai multă satisfacţie.
Citeste si: Zile libere de Crăciun 2021. Când se întorc românii la muncă?
Starea emoțională a angajaților a fost afectată
Raluca Pârvu, specialist în resurse umane, a declarat că în ceea ce privește piața muncii în anul care vine, "oamenii s-au obișnuit să lucreze de unde pot, s-au adaptat, dar starea lor emoțională a fost afectată".
Li se oferă terapie sau consiliere psihologică. Aceste facilități sunt oferite chiar de angajatori, pentru a nu îi pierde.
De aceste servicii au beneficiat maximum o treime dintre salariații din companiile mari. Furnizorii de servicii medicale au oferit și aceste structuri de sprijin cu psihologi, terapeuți, care intervin și 24 de ore, au apărut dintr-o dată nevoi absolut inedite de la salariați, de a cere sprijin chiar și în miez de noapte pentru problemele pe care le au.
Citeste si: VIDEO| Străinii angajați, mulțumiți în România
Modul în care au loc recrutările reprezintă o problemă
Specialistul în resurse umane a declarat că o problemă este legată și de modul în care au loc recrutările. Este mult mai greu să convingi din fața unui ecran decât dacă ai fi față în față cu un angajator.