Noua guvernare vine și cu reguli noi pentru înscrierea în clasa pregătitoare. După ce Ministerul Educației a anunțat în proiectul metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare 2020 că vrea introducerea repartizării aleatorii a elevilor în clasele pregătitoare în toată țara, Inspectoratul din București a dat detalii despre cum se va face repartizarea în școlile din Capitală.

Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se depun între 4 -23 martie.

Însă, abia după 22 aprilie, părinții vor afla dacă acestea au fost aprobate și care va fi procedura pentru repartizarea copiilor în clase.

Citeste si: Orban: Este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Legea prin care profesorii capătă statut de autoritate publică în școli, votată de Senat

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a detaliat, zilele trecute, și procedura repartizării. Aceasta ar putea avea loc în două moduri: repartizarea alfabetică sau prin tragere la sorți a elevilor în clasele pregătitoare.

Citeste si: Zeci de elevi de la o școală din Brașov au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au acuzat arsuri și usturimi în zona ochilor

Procedura repartizării elevilor în clasa pregătitoare

Într-un comunicat remis Edupedu.ro, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) explică faptul că “a identificat ca modalități transparente și nediscriminatorii de repartizare la clasă” următoarele soluții:

În prima situație, elevii vor fi distribuiți în clasă prin algoritm de tip alfabetic. Astfel de exemplu, dacă vor fi trei clase pregătioare în școală, elevii care vor fi trecuți pe listă în ordine alfabetică, vor fi repartizați astfel: numărul 1 în clasa A, numărul 2 în clasa B, numărul 3 în clasa C.

Apoi, algoritmul se repetă, numărul 4 în clasa A, și tot așa până la finalul listei.

În a doua situație, va avea loc o tragere la sorți a elevilor înscriși. Aceasta va avea loc în ședință publică organizată de unitatea de învățământ.

Separat, în fiecare școală învățătorii vor trage la sorți ce clasă vor lua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si