Meteorologii anunță că iarna 2023-2024 vine cu o influență a fenomenului El Nino. Potrivit specialiștilor va fi o schimbare pronunțată a tiparelor curentului cu jet, spre deosebire de anul trecut, vor fi prezente tendințe emergente pentru fenomenele meteorologice dinamice care au loc în centrul și estul Statelor Unite și în nordul Europei.

Fenomenul El Nino în creștere va fi principalul responsabil din spatele iernii 2023/2024 în emisfera nordică.

El Niño – Oscilația de Sud (ENSO) reprezintă o variație a vântului care nu este regulată și a temperaturii de la suprafața mării peste Oceanul Pacific de Est tropical.

Citește și: Cum va fi vremea în septembrie 2023? Prognoza meteo completă pentru prima lună de toamnă

Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada!

Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada!

[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi iarna din 2023-2024?

Efectele produse de ENSO sunt mult mai puțin vizibile în Europa în comparație cu ​​America de Nord, fiind vorba despre alți factori, precum modelul de presiune care există în zona Atlanticului de Nord, potrivit severe-weather.com.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În această iarnă se pare că vor fi prezente mai multe precipitații în nord-vestul Scandinaviei și în zone din centrul și sud-estul Europei.

Europa de Vest este în mod normal mai uscată într-o iarnă cu El Nino. Sunt șanse ca cea mai multă zăpadă să se strângă în regiunile alpine, altitudinile înalte din sud-estul Europei și în părțile nord-vestice din Scandinavia.

Citește și: Când vine toamna în România? Începând cu această dată, temperaturile scad extrem de mult. Vom avea 16 grade noaptea

Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada!

Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada!

[Sursa foto: PixaBay]

În Europa, temperaturile pot fi mai calde decât media în majoritatea de vest și centrale ale continentului. Temperaturile mai reci se vor înregistra în nord și nord-est.

Citește și: VIDEO- Ploile au pus stăpânire pe Frankfurt! Aeroportul a fost inundat, iar zeci de zboruri au fost anulate. Apa a inundat și metroul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si