Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de 1 Decembrie 2022! Ce au anunțat meteorologii?

Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022

Pentru finalul lunii noiembrie și 1 Decembrie 2022, meteorologii anunță că vremea se va schimba la nivelul întregii țări.

Temperaturile vor începe să scadă pe final de lună, însă se vor menține în limitele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii precizează că probabilitatea de ploi se menține ridicată. 

Joi, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la București sunt anunțate câteva averse și o temperatură maximă de 3 grade. În timpul nopții va fi mai frig, fiind anunțată o minimă de 1 grad. 

Citește și: 1 Decembrie 2022- Ziua Națională a României: Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre această dată

De ziua națională a României se vor organiza parade militare în cinci orașe

În toată țara vor avea loc ceremonii pentru a marca cea mai importantă zi a românilor. Pe data de 1 Decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României, începând cu ora 11.00, se vor desfășura Parade militare în mai multe orașe din țară. 

În București, peste 1.500 de militari şi specialişti vor participa la parada militară din Piaţa Arcului de Triumf.

Și în Alba Iulia, Timișoara, Iași și Constanța vor avea loc spectacole și parade militare.

Citește și: Repetiţii pentru parada de 1 decembrie de la Constanța

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022. Temperaturile vor marca o scădere la nivelul întregii țări

Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022. Temperaturile vor marca o scădere la nivelul întregii țări

[Sursa foto: PixaBay]

În Capitală, vor fi prezenți, în Piața Arcului de Trimuf, peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronaveâ.

La Parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Parada militară va începe la ora 11:00 pe data de 1 decembrie. La începutul ceremoniei se va intona Imnul Național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către președintele Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, și de păstrarea unui moment de reculegere.

Citește și: Alertă ANM: un nou val de aer polar. Zăpada depășește 15 centimetri

O paradă militară de 1 decembrie va avea loc și în orașul Marii Uniri, mai exact la Alba Iulia, unde vor participa aproape 1.000 de oameni și 60 de mijloace tehnice. O premieră la evenimentul din acest an, de Ziua Națională, vor fi cele patru sistemele de rachete pentru artilerie cu mobilitate mare HIMARS.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Patru HIMARS din dotarea Brigăzii 8 Rachete Operative Tactice „Al. I. Cuza” Focşani se vor afla în blocul de paradă de la Alba lulia.

Restricții de circulație în Capitală pentru parada de Ziua Națională a României

Potrivit autorităților, traficul rutier va fi restricționat în „Piața Arcul de Triumf” și în zonele adiacente joi, 1 decembrie. Restricții vor exista și pentru repetițiile care au loc înainte de parada militară. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță mutarea temporară a stației „Arcul de Triumf” și modificarea traseelor a șapte linii de autobuz din zonă.

Citește și: La mulți ani, România! Mesaje, urări și felicitări pentru 1 Decembrie 2022

Așadar, staţia de autobuz „Arcul de Triumf” (aferentă liniilor 131, 331, 331B, 335, 361 și 783) situată ȋn Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul spre Piaţa Presei, va funcționa pe bd. Mareșal Constantin Prezan în zilele de 25 (începând cu ora 8.00), 26, 28, 29 și 30 noiembrie 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si