Cum va fi vremea de Crăciun? Este întrebarea pe care ne-o adresăm din ce în ce mai des în această perioadă. Sărbătorile de iarnă se apropie, iar pentru mulți români prognoza meteo este încă incertă.

Totuși, există vești bune. De Crăciun, în București, dar și în marile orașe ale țării, am putea avea temperaturi mari, chiar și de 15 grade Celsius.

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pentru perioada 18-31 decembrie 2023.

Iată cum va fi vremea de Crăciun în țară!

persoana care tine in mana o casuta iarna

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun în 2023.

[Sursa foto: iStock]

Cum va fi vremea de Crăciun?

Vremea în Banat

La începutul intervalului menționat, temperaturile din timpul zilei vor fi mai ridicate decât în mod normal, iar media maximelor va tinde spre 11...12 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, iar în timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...0 grade Celsius.

În perioada 21-25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, iar media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade Celsius, iar cea a minimelor între -1 și 2 grade. 

Citește și: VIDEO- Harta pârtiilor din țară/ De Crăciun, turiștii pot schia în mai multe zone

În zilele de 26 și 27 decembrie vremea s-ar putea încălzi, astfel încât media valorilor din timpul zilei poate urca spre 8...9

grade Celsius. Apoi, poate urma o scădere a temperaturilor până la finalul lunii decembrie spre media de 6 grade.

În intervalul menționat media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț, de 0 grade Celsius. În perioada 22-26 decembrie, temporar, se vor semnala precipitații, la început ploi, iar apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, dar intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie 2023.

Vremea în Crișana

La începutul intervalului, temperaturile din timpul zilei vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, iar media maximelor va tinde spre 9...10 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, iar în timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...-1 grad Celsius.

În perioada 21-25 decembrie vor exista oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, iar media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și -1 grad.

Vremea se poate încălzi în zilele de 26 și 27 decembrie, atunci când media valorilor diurne poate urca spre 7-8 grade Celsius, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4...5 grade. 

În acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț de 0 grade Celsius. Temporar, se vor semnala precipitații în perioada 22-26 decembrie, la început ploi, apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

caine in zapada iarna

De Crăciun, în București, dar și în marile orașe ale țării, am putea avea temperaturi mari, chiar și de 15 grade Celsius.

[Sursa foto: iStock]

Vremea în Transilvania

Temperaturile din timpul zilei vor crește treptat în primele zile ale intervalului menționat, de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie, iar nopțile vor fi reci cu minime de -4...-2 grade Celsius.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, iar media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -1 grad.

În perioada 22-26 decembrie, temporar, se vor semnala precipitații, la început ploi, iar apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor exista și după data de 27 decembrie.

Citește și: VIDEO- Vremea îi bagă în ceață și pe meteorologi. Unde va ninge de Crăciun?

Vremea în Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptate în primele zile ale intervalului, de la medii de 4...5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în data de 20 decembrie, iar nopțile vor fi reci, cu minime de -4...1 grad.

Până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, iar media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 5 grade, iar cea a minimelor între -3 și 0 grade.

În perioada 22-26 decembrie, temporar, se vor semnala precipitații, la început ploi, iar apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 26 decembrie.

Vremea în Moldova

Până la data de 20 decembrie, temperaturile din timpul zilei se vor situa peste normalul acestei perioade, astfel încât vremea va fi mai caldă. Media maximelor va fi de 10...11 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, iar în timpul nopților se vor înregistra minime medii de -1...1 grad.

Până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, iar media maximelor va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

Temporar, se vor semnala precipitații slabe în perioada 23-25 decembrie, la început ploi, apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar după data de 26 decembrie șansele de precipitații vor fi reduse.

Citește și: VIDEO- Revelion 2024: Idei de ținute sclipitoare pentru noaptea dintre ani

Vremea în Dobrogea

Temperaturile din timpul zilei vor crește treptat în primele zile ale intervalului menționat, de la medii de 8 grade pe 18 decembrie, spre o medie de 12 grade pe 20 decembrie, iar în cursul nopților se vor înregistra minime medii de 1...3 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Până la finalul anului, vor fi ușoare oscilații ale temperaturilor de la un interval la altul, iar media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade Celsius, iar cea a minimelor între 0 și 4 grade.

În zilele de 23 și 24 decembrie, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, iar după data de 24 decembrie șansele de precipitații vor fi mai reduse.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

copil cu om de zapada

Vezi în ce zone ar putea ninge în perioada sărbătorilor de iarnă.

[Sursa foto: iStock]

Vremea în Muntenia

Temperaturile din timpul zilei vor crește treptat în primele zile ale intervalului menționat, de la medii de 8...9 grade pe 18 decembrie, spre o medie de 11...12 grade pe 20 decembrie, chiar spre valori mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, iar pe timp de noapte se vor înregistra minime medii de aproximativ -2 grade Celsius.

Până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, iar media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 9 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca pe 24 decembrie șansele de ploaie să se diminueze.

Vremea în Oltenia

Pe data de 20 decembrie, temperaturile din timpul zilei se vor situa peste normalul acestei perioade, deci vremea va fi caldă, iar media maximelor va fi de 10...12 grade, cu valori ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...0 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, iar media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, iar cea a minimelor între -1 și 1 grad.

Vor exista, temporar, precipitații sub formă de ploaie în zilele de 23 și 24 decembrie, dar posibil pe arii restrânse și pe 29-31 decembrie.

Citește și: VIDEO- Cozi la măcelării, în ciuda prețului cărnii. Românii își pregătesc masa de Crăciun

Vremea la munte

Până pe data de 20 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă din an, iar media maximelor va fi de 6...8 grade, chiar cu valori ușor mai ridicate la altitudini de sub 1500 de m, iar în timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2...2 grade Celsius.

Apoi, în perioada 21-24 decembrie, valorile vor scădea treptat, iar media maximelor va fi cuprinsă între -5 și 0 grade, iar cea a minimelor între -8 și -4 grade.

Până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2...2 grade și medii nocturne de -6...-4 grade.

În perioada 22-26 decembrie se vor semnala precipitații, la început mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi doar ninsoare. Intervale cu ninsori slabe vor fi posibile și după data de 26 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si