Meteorologii de la ANM prevăd temperaturi sub normalul acestei perioade pentru săptămâna în curs, precum și alternanțe destul de mari ale valorilor termice pentru săptămâna care urmează.

Citește și: VIDEO- Vremea în prima săptămână de iarnă. Ce anunță meteorologii ANM?

Conform prognozei actualizate a ANM pentru următoarele două săptămâni, începând de miercuri vor începe precipitațiile, la început în sud-estul țării, iar acestea se vor extinde ulterior și în vest.

Începând de joi, 7 decembrie, specialiștii ANM se așteaptă la precipitații în toate regiunile, predominant sub formă de ploaie în sudul și vestul teritoriului, și mixt în rest.

Sunt așteptate noi ninsori la munte, pentru se mențin temperaturi scăzute. 

Minus 10 grade Celsius în mai multe regiuni ale țării

Un val de aer polar traversează România în aceste zile, cu minime de minus 10 grade Celsius în mai multe depresiuni ale țării.

Nici maximele nu depășesc 4-5 grade Celsius în Muntenia, Moldova sau Transilvania. Începând de marți, 5 decembrie, vremea se încălzește ușor, dar 

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Potrivit prognozei actualizate de la ANM, vremea de Crăciun va fi mai caldă decât este normalul sfârșitului de an.

În ultima săptămână din 2023, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru ultima săptămâna a anului, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice şi nord-vestice. Sunt posibile ninsori, de Revelion, în special în Transilvania și în Maramureș și Crișana.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

[Sursa foto: Pexels.com]

Prognoza meteo pentru principalele regiuni ale țării

Vremea în Banat. Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe, cu valori apropiate de și sub cele normale în această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 5...7

grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3...5 grade) și medii ale minimelor de -4...0 grade, mai ridicate în jurul datei de 7 decembrie (2...4 grade).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, cu medii ale maximelor de 4...6 grade și minime în jurul a 0 grade.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul sîptîmânii viitoare.

Vremea în Crișana. În prima săptămână vor fi alternanțe importante între zile, cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5...7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3...4 grade) și minime de -4...-2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0...2 grade) mediat regional.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4...6

grade și minime de -2...0 grade).

Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.  

Vremea în Transilvania. În următoarea săptămână, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2...4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5...7 grade) și minime de -8...-3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (-1...1 grad).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluție mai constantă a temperaturilor, cu maxime ușor pozitive și minime nocturne negative.

Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului. 

vremea la munte

Cum va fi vremea la munte 

[Sursa foto: Pexels.com]

Vremea la munte în următoarele două săptămâni

Vremea va fi rece pe parcursul următoarelor două săptămâni, informează ANM, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Muntenia, Moldova și Oltenia 

Vremea în Oltenia. Temperaturile se vor menține apropiate de cele normale în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -6 și 3 grade.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Regimul termic se va menține apropiat de normal în a doua săptămână, cu valori ce vor oscila ușor (maxime de 3...9 grade și minime de -3...4 grade).

Precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a intervalului, dar în intervalul 7-11 decembrie vor fi posibile cantități de apă moderate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

Vremea în Muntenia. Regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -5 și 3 grade.

Temperatura aerului va marca o ușoară creștere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 9 grade și minime de -2...4 grade.

Precipitațiile vor fi deficitare, cu excepția intervalului 7-11 decembrie, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

Vremea în Moldova. Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1...3 grade, iar minimele vor fi de -5...-2 grade.

În a doua săptămână din interval, 11-17 decembrie, valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad ziua și -5...-4 grade noaptea.

Probabilitatea de precipitații se va menține crescută, până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si