Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai crescute față de cele normale în săptămâna Crăciunului. De asemenea, de Bobotează va fi frig.

Vremea se va încălzi din nou, devenind apropiată lunii ianuarie, potrivit prognozei emise pentru perioada 25 decembrie- 22 ianuarie. 

Cum va fi vremea în săptămâna 25 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024?

În ceea ce privește valorile termice, acestea vor fi mai crescute față de cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul țării.

În regiunile extracarpatice va exista o abatere termică pozitivă.

De asemenea, regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării, mai ales în zona Carpaților Meridionali și Occidentali.

"Luni, 25 decembrie, de Crăciun, ne aşteptăm la o vreme deosebit de caldă. Vorbim de temperaturi care în întreaga ţară vor fi cuprinse între 8 până la 17 grade Celsius, ceea ce înseamnă un salt semnificativ, cu 14 grade peste ceea ce ar fi normal. Vor mai fi posibile intensificări de vânt şi în zonele mai joase de relief, cu viteze de 45- 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafale de 70- 90 km/h.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu siguranţă şi marţi, 26 decembrie, la scara întregii ţări ne aşteptăm la valori de 12- 16 grade Celsius, cu 15- 16 grade în Capitală. Într-adevăr, vom avea un Crăciun cald, aşa cum de altfel ne-am obişnuit în ultimii ani să avem, să vorbim de perioada sărbătorii Crăciunului şi a trecerii dintre ani de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit.

Practic, şi ultimele ierni ne-au adus în această perioadă o vreme mai caldă, cel puţin în zonele mai joase de relief, şi, din păcate, fără strat de zăpadă",

a declarat Elena Mateescu, pentru Agerpres.

Cum va fi vremea în săptămâna 1- 8 ianuarie 2024?

În această săptămână, temperaturile medii vor fi mai ridicate față de cele normale intervalului, la nivelul României. De asemenea, cantitățile de precipitații se vor remarca ușor în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile nord- vestice și vestice.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun 2023 în București și marile orașe ale țării? Vom avea 15 grade!

Cum va fi vremea în săptămâna 8- 15 ianuarie 2024?

În această săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, mai ales în zonele montane. De asemenea, valorile termice vor fi apropiate celor specifice perioadei. 

Cum va fi vremea de Crăciun. Temperaturi neobișnuite pentru perioada sărbătorilor

Cum va fi vremea de Crăciun. Temperaturi neobișnuite pentru perioada sărbătorilor

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În cea mai mare parte a țării, regimul pluviometric va fi ușor excedentar, mai ales în zonele montane.

Citește și: VIDEO- Coduri de vânt și ninsori. Avertizările meteorologilor

Cum va fi vremea în săptămâna 15- 22 ianuarie 2024?

În această săptămână, mediile valorilor termice vor fi apropiate celor specifice perioadei, la nivelul întregii țări. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale perioadei, la nivelul tuturor regiunilor, potrivit Antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si