Temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru.

Cantitatile totale de precipitatii vor putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale. Mercurul din termometre va urca in acesta luna pana la 12 grade, iar minimele se vor situa intre 5 si 10 grade.Vremea capricioasa continua si la inceputul lunii aprilie, iar de Florii si Paste, meteorologii anunta instabilitate atmosferica si precipitatii in majoritatea regiunilor.

Alternanta zilelor deosebit de calde, chiar si 25 de grade, anuntata in urmatoarea perioada in vestul tarii, cu cele reci ne va da batai de cap.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), in luna aprilie, temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru. Cantitatile totale de precipitatii vor putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale.

Mercurul din termometre va urca in acesta luna pana la 18 grade, iar minimele se vor situa intre 5 si 10 grade

. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norma in sudul si local in vestul si centrul tarii si posibil mai scazute in restul teritoriului. Precipitatii putine in Dobrogea in aprilie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de norma climatologica, in cea mai mare parte a tarii.

Potrivit masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru a doua luna de primavara este de 9,3 grade Celsius, fiind luati in calcul parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010.

In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 12 grade Celsius in Banat, Oltenia si Muntenia, de pana la 11 grade Celsius in Crisana, Maramures, Transilvania, Dobrogea si Moldova.

De asemenea, la nivelul aceleiasi luni, cantitatile totale de precipitatii vor fi excedentare in vestul, centrul si nordul tarii si apropiate de norma, in rest. Media multianuala a precipitatiilor pentru luna aprilie este stabilita la 51,3 litri/metrul patrat. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Banat (pana la 78 l/mp), Oltenia (pana la 75 l/mp) si Transilvania (pana la 70 l/mp), iar cele mai scazute in Dobrogea (pana la 40 l/mp). 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si